Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Aerodrom ne posluje kako treba jer je HDZ sabotira procvat turizma. Boje se potpune dominacije lijeve strane grada. Pa zamislite koji je to poraz njihove politike. Srusili su nesto da bi unistili indentitet naroda i postigli upravo suprotno. Osudjeni su na potpuni poraz.
Zašto bi HDZ sabotirao procvat turizma kad većinu hotela u Mostaru drže upravo članovi ili simpatizeri HDZ-a. Jednostavno nema interesa za avionski prijevoz. Hercegovci ne putuju avionima niti turiste zanima dolazak u Mostar putem aviona. Na kraju krajeva, HDZ Čitluk šalje iz Međugorja ogroman broj turista. Kad se u Mostaru naprave turističke gužve to je zato jer je 70% turista izletnika došlo iz Međugorja.
Inače, malo bolje se upoznaj s ekonomijom Mostar, Hrvati drže 80% ekonomije tog grada. Evo pogledaj popis 20 najjačih kompanija u Hercegovačko-nesretvanskom kanton, sve u rukama Hrvata ili stranaca, jedina bošnjačka firma u top 20 je u državnom vlasništvu. https://www.akta.ba/analize/146532/ovo-je-top-20-kompanija-hnk-po-ostvarenom-prihodu-i-dobiti-u-2021
Kod nas u Visokom ni toliko. Samo se uslikaju
Vani kod historijskih spomenika zrak naplacuju
slaba ponuda hotelijera..Turisticke zajednice se bave znmenitostima umjesto ugodjajem od kojeg dolazi novac.
Pa da se razumijemo nemaju gdje ni potrositi vise niti vidjeti vise. Ponude nema, jedino sto se moze vidjeti je Stari most koji predjes za 10 min. popijes kafu s pogledom na most, pojedes nesto sto ne valja qrcu i noga. Jedino sto sad ima zanimljivo dole pored Starog je Fortica. Da se razumijemo Neretva je prelije, most i sve to ali nema tu nista sto bi nekog natjeralo da se zadrzi i potrosi vise.
Toliko u Dubrovniku naplate dva sladoleda
E to je onda više zagađivanje okoline nego turizam
Naš turizam u rangu slučajno. Ok ima mali uticaj na ekonomiju. Stvari treba stavit u realno. KS ostvari 23% posto prihoda Makarske rivijere. Profit manji. Odnos stanovnika 1 naprema 10.
realno, najrealnije - ostala sam jednom u Mostaru da prenocim, kontam ima se sta vidjeti. Smorila se ko plovak jer osim mosta (kog samo iz dva ugla mozes slikati da se ne vidi divlja gradnja) i kica, ovaj grad nema sta vise da ponudi.
pa tako je.most i oko mosta.to ti je Mostar
Wow
"Bašić naglašava kako vlasnici turističkih objekata izražavaju potrebu za kvalitetnim turističkim radnicima", ali da ne očekuju velike plate
Ja joj kažem kafu, ona kaze kava, reko šta ti je kava tako ti Boga... Daj mi kafu srce i mojne tisra
U jednom lokalu kod nas ima poseban meni za turiste,na meni u naslovu fino piše "Zdravo turisti,danas ćemo vas oderati kao da sutra ne postoji" i tek onda su poredane cijene.
o cemu pricate,SDA investitor Keco gradi hotel Mariott-Ruza u srcu starog grada 15 godina jos ga nije zavrsio,tako je isto i sa hotel Neretvom investitor Halim Zukić SDA igrac,suplja prica..
Potrošili bi i mnogo više, da prodavnice i samoposluge rade nedjeljom.
Mrs
Naplatiti posjetu Starom gradu 10 Evra po turisti. Kad može Dubrovnik, mozemo i mi.. Plus, turistima sa kruzera dubrovacke tur. agencije uracunaju posjetu Mostaru 100 Evra, a Mostar od toga nema apsolutno nista..
Teško se Mostar može porediti sa Dubrovnikom.
Teško se Mostar može porediti sa Dubrovnikom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)