Komentari (296)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvatski “Dukat” prodaje na našem tžištu mliječne proizvode “Sensia” i “Bioaktiv”. Ali, sitnim slovima na ambalaži piše da se proizvode u Somboru, dakle u Srbiji. To ne bi bilo tako strašno da nije povelike razlike u kvaliteti istih proizvoda za hrvatsko tržište. Ako vas put nanese u Hrvatsku, probajte. Uvjeravam vas da je razlika prilična! Dakle, može se Bosancima uvaliti, ali ih i prevariti!
Cuj izgovora ljudi na Balkanu vole kada manje ima ljesnjaka u cokoladnim proizvodima. Bolje da ste rekli da volimo smece. Tuga...
Kako je pokrenuta domaca proizvodnja svega i svacega,samo kupujem domace,pogotovo prehrambene proizvode,jer su friski sa manje adetiva itd.Ekonomski patriotizam je spas za nasu Bosnu.Nevjerujem u strane proizvode.
To je oduvijek tako. Mati je prije rata radila u Aidi (tvornica obuće). Iste cipele se proizvode u tri linije, premium linija ide za Italiju. Druga linija ide za ostatak zapadne Evrope, a treća linija i ono obuće što bude sa greškom iz prve dvije linije ide u Poljsku, Češku i ostale zemlje istočne i jugoistočne Evrope.
Samo na jebite.
Jednostavno bojkotirati te proizvode, ne moraju se kupovati . Treba kupovati domace .
Fadil da vam ovo ganja, ma hajte molim vas....
I Hrvatska koja je u EU dobija proizvode loe kvalitete iz EU. Isto je i sa Poljskom i sa Ceskom. To govori o odnosu EU prema istocnim zemljama. Mi smo za njih i dalje stoka. A oni su i dalje oni koji su zapoceli svjetske ratove i genocide drugih naroda
stae ovde cudno. mi ijesmo gradjani odnosno vise smo seljachine 3. reda. yebinas. biraj opet ove majmune danas ioni ioni yebu.
Ljudi, mi u BIH nemamo modernu laboratoriju za kontrolu hrane. Ne postoji. Svi oni koji kazu da postoji, LAZU. Kako onda da donosimo zakone o kvalitetu hrane i postavljamo standarde, kada nemamo sofisticiranu opremu, a ni zakone koji propisuju kvalitet nekog proizvoda. Kod nas su jos na snazi zakoni iz SFRJ za vecinu stvari.
Meni je najjače kad odem u Bingo, okrenem Milku, porijeklo Poljska, 80g, 1.70 KM, odem u lokalni Ent komerc, a nekad je bilo i u Ilmi koja je propala, kad ono Milka, porijeklo Njemačka, 100g, 1.50 KM. Neka nama šverca, ne bi balkanci njemačke Milke nikad u životu jeli inače :)
@Gumenakita.. Nije cjena ko na zapadu,neg skuplja..
@danas.. Nutella vam u njemaćkoj 1,99,- a kad je akcija 1,49,- naprimjer.. Koliko kośta Nutella u Bosni? Ja znam koliko,a znam i da je lośiji kvalitet..
nutella nikad po redovnoj cijeni nije bila 1,99 nikad, ne lazi ljude...cijena joj je od 3,29 do 3,79...kad je akcija onda je 2,69, samo u iznimnim akcijama mozda, mozda, mozda je 1,99 al nije
@mehintos taj cent sto fali mi je najjaci. Sta ti je psiha 😂
@third. Vidi neśta.probaj Nutellu Coca Colu Red Bulm naprimjer.. Razlika nebo i zemlja. Isto je razlika iz danske holandije cola sprema nejmaćkoj.ali to je rad eu i svoji zakona u drzavi svoje zemlje evropske unije koje imaju..u hrani sastav koliko i śta,to je poenta..A Bosni ide kvalitet koji vam nesmije ni staviti u izlog.
I sad konaćno otkrili? Godinama je tak.. Zato mnogo robe direkt iz nejmačke se uvozi,a na granici carinar kad ugleda robu,ko da vidi duha kad pregleda nas koji iz dijaspore dolazimo..😂.
citam komentare i neko bi rekao ekspert do eksperta u poznavanju kvaliteta hrane i pica. Prvo imamo dosta nasih proizvoda i ne mora znaciti ako nije sve 100% iz BiH da nije nas proizvod. Rijetko ko ima 100% iz svoje zemlje. Nasa slabost je slab marketing. U tome stoje ambalaza, reklama i dobra distribucija. Realno mislim da bi trebali uvesti vecu tarifu na konkuretne proizvode kao voda, brasno, mlijeko, itd. A za ovo sto je slab kvalitet robe koja je uvezena u BiH je javna tajna vec odavno.
Mi smo zadnja rupa na svirali svakako jos nas politicari ubijaju ovim svim pa i losim uvozom hrane!!!