Oduševljene prirodom
22

Za investiranje u BiH zainteresovane i poslovne žene iz UAE

FENA
U okviru priprema za predstojeći Sarajevo Business Forum 2017 (SBF) BBI banku ove sedmice posjetila je velika privredna delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, predvođena generalnim sekretarom Privredne komore UAE Muhamedom A. al-Nuaimijem, saopćeno je danas iz BBI banke.

Delegaciju je činilo 16 predstavnika internacionalnih kompanija i predstavnici Privredne komore iz poljoprivrednog, građevinskog i turističkog sektora, kao i sektora nekretnina.

Fatma al-Mualla, član Odbora Privredne komore UAE i predsjedavajuća Vijeća poslovnih žena Privredne i trgovačke komore UAE, izjavila je nakon sastanka da je oduševljena prirodnim ljepotama BiH.

"BiH je prelijepa zemlja i imam samo pozitivne impresije. Također, ovo je zemlja velikih privrednih potencijala i stoga ću po povratku u UAE pozvati poslovne žene da investiraju u ovu divnu zemlju", kazala je Fatma al-Mualla.

Pozitivne utiske iz BiH ponijet će i Muhamed A. Al-Nuaimi, generalni sekretar Privredne komore UAE.

"Prvi put smo u BiH i oduševljeni smo onim što smo vidjeli ovdje, prirodnim ljepotama i mogućnostima koje nudi ova zemlja. Imali smo posjete fabrikama za proizvodnju hrane i vidjeli smo da, također, postoje veliki potencijali u proizvodnji organske hrane. Planiramo doći ponovo i uspostaviti saradnju na polju proizvodnje hrane, ali i u drugim oblastima, naročito turizmu", izjavio je Al Nuaimi.

U razgovoru s rukovodstvom BBI banke gosti iz Emirata upoznati su i sa aktivnostima koje BBI banka provodi na organiziranju investicijske konferencije Sarajevo Business Forum i dovođenju stranih investitora u BiH.

Rukovodilac BBI VIP biznis kluba Azra Čolić predstavila je mogućnosti saradnje i investiranja u region putem Sarajevo Business Foruma.

"Svake godine Sarajevo Business Forum okupi privrednike i biznismene iz cijelog regiona, održi se više od 200 B2B sastanaka regionalnih privrednika i stranih investitora i uspostave poslovni kontakti. Postoji interes za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju, proizvodnju zdrave hrane. Također su zainteresovani za ulaganje u turizam i energetski sektor i mi smo ih pozvali da 22. i 23. maja ponovo dođu u BiH i učestvuju aktivno u radu SBF-a", izjavila je nakon sastanka Čolić.