Luksuz u najavi
67

U toku iskopavanje podzemnih etaža stambeno-poslovnog kompleksa Sarajevo Tower

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Radovi na izgradnji savremenog stambeno-poslovnog kompleksa Sarajevo Tower uveliko su u toku. Nakon što su uklonjeni ostaci ruševina i tlo u blizini Hitne pomoći u ulici Kolodvorska pripremljeno za radove, počela su iskopavanja i pripreme za izgradnju podzemnih etaža.

Na tim etažama nalazit će se parking prostor sa 507 mjesta te tržni centar. Osim velikog marketa, tržni centar će na blizu 10.000 kvadratnih metara ponuditi i butike, restorane, zanatske radnje, zdravstvene ordinacije, kao i zabavne sadržaje.

Planirano je da Sarajevo Tower u konačnici ima 334 stambene jedinice, a cijeli stambeni prostor zauzimat će 60.000 kvadratnih metara. Imat će 26 spratova, a na prva dva bit će smješteni poslovni prostori koji će zauzeti 7.223 kvadratna metra.

Na prvih osam etaža stambenog dijela zgrade (od 3. do 11. sprata) predviđeno je da svaki sprat ima po 22 stana. Na narednih 10 etaža (od 12. do 22.) na svakoj etaži je 18 stambenih jedinica. Za one koji vole veći komfor, bit će napravljeni penthousei koji će biti smješteni na spratovima od 23. do 26. i imat će predivan pogled na grad.

Najavljeno je da će svaki stan biti luksuzno opremljen strogo vodeći računa o finom dizajnu.

Zgrada će imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metra u sekundi te dva teretna lifta.

Zgrada će imati dva prilaza za građane i jedan poseban cestovni pristup iz Kolodvorske ulice u kojoj se i nalazi.

Sarajevo Tower je investicija od 100 miliona konvertibilnih maraka koju će bosanskohercegovački ANS Drive podijeliti s kuvajtskom kompanijom "Smart Invest". Rok za izgradnju je 24 mjeseca, a cijena kvadrata stanova bit će od 1.850 konvertibilnih maraka.