Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada se čobani počnu natjecati u izgradnji visokih zgarada, palača. Jedan od predznaka sudnjeg dana.
Jasta je, sve vama sudnji dan. De procitajte kakvu drugu knjigu bgt...
Pa sta ako je pred sudnji dan? Zivicu vjecno u dzenetu! Jedva cekam.
Faraoni su iz obijesti gradili ono što su tada mogli - piramide. Ovi današnji faraoni grade ono što mogu - tornjeve. Asiluk. A prve komšije jemence izgladnjuju i bombarduju po nečijem nalogu.
Za hiljadu godina ce neke buduce generacije i arheolozi iskopavati iz pijeska ove tornjeve..
Ne znam šta bih rekao. Njegovi novci njegovo pravo ali pobogu zar nećeš odgovarati za stotine stotina koje si mogao nahraniti jer si imao novac da ne idu na zapad po komad kruha a odabrao graditi kule u pijesku koje potres sruši za sekundu?
Umjesto da se natječu u dobru
koliko ce radnika izginuti dok ovo podignu?
U koga viši neboder u toga niže strasti. Prostačko nadgornjavanje.
Zašto bogata Saudijske Arabija ne pomogne vise muslimanskom stanovništvu diljem svijeta to mi nikada neće biti jasno ?!?
Bogatila se nije da bi mogla dijeliti, nego kurčiti.
Nije ovo mjesto za plemenite rijeci al ako je neko prije 1400 godina rekao da je predznak sudnjeg dana kada se “beduini” pocnu natjecati u visini gradjevina onda ja to smatram dokazom. Eto pa sad nek vjeruje ko sta hoce…
Za Dubai je to ok i izgleda impresivno za Saudijsku je to teško pretjerivanje
BiH ima planine sa vrhovima preko 1000m. Ima ih na stotine... Uopšte netreba toranj
da zlo bude gore to nisu uopšte originalne ideje Arapa nego građevinskih lobija i zapadnih ambasada koji im sugeriraju da ulažu u mrtvi kapital, u njihovo oružje, i da budu vazali a pred svojim narodom su faraoni, sultani, šeici, emiri kraljevi. bijeda duha i pameti što bi rekao marx
Pa naravno. Šta si mislio, da će arapski inžinjeri to graditi? Kako da ne, sve će to dolaziti američki arhitekti
Ovi će ptice da gledaju u leđa a ne u stomak.
Kakve su ovo ublehe. Toliko siromasnog stanovnista. Fuj
Ovo trka u arapskom svijetu ciji je veci
Muslimani su prije samo nekoliko stoljeća prednjačili u nauci i arhitekturi i red je da se jedno po jedno vraća. Islam nema ništa protiv bogatstva dok se daje zekat, ali problem je što oni daju zekat na kamile, a ne daju na naftu i to je taj problem jer se na taj način ne može iskorijeniti siromaštvo kako je to uspio španski halifa Omer ibn Abdul-Aziz dok je uporedo i gradio, a nije imao naftu.
Da je to njihovo dostignuće i tehnologija, pa svaka čast. A ovako praviš neke nebodere, sutra ga nećeš znat niti moći održavat bez strane pameti. Bolje da su uložili pare u univerzitete i razvojne centre. Mada nismo ni mi ništa bolji jedni što nemamo para da se ku....o.
srusio im se odmah prvi dan po zavrsetku radova....i naravno da im i nafta presusi pa da napokon razmisle o ljudima bez hrane i vode koji zive sirom svijeta...amin