Otvaraju nove pogone
224

Tvornica bicikala iz Travnika dogovorila posao od 25 miliona eura sa austrijskom firmom

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Firma Ruff Cycles koja se bavi proizvodnjom električnih bicikala u pogonima kompanije GS-TMT u Travniku dogovorila je novi poslovni projekt s austrijskim gigantom vrijednosti 25 miliona eura.

Kako Klix.ba saznaje, priča električnih bicikala iz Travnika koja je obišla cijeli svijet, a neki primjerci iz Travnika su pronašli svoje mjesto i u garaži Cristiana Ronalda, dobila je veliku ekspanziju.

Naime, nedavno je firma Ruff Cycles koja se bavi proizvodnjom nekoliko vrsta električnih bicikala sklopila ugovor sa austrijskom firmom vrijednosti 25 miliona eura te su zajedno kreirali novi dizajn električnog bicikla kojeg planiraju proizvoditi.

U skladu sa navedenim, kao i generalnom rastu sopstvene marke Ruff Cycles, planiran je značajan rast firme u narednom periodu, potvrdio je za naš portal direktor Ruff Cycles SEE d.o.o. Muamer Trako.

Trenutno firma proizvodi u prostorima firme GS-Tvornica mašina Travnik d.o.o., koja je ujedno i sestrinska firma. Trenutno je 70 uposlenih. Da bi realizirali planirani rast, potrebno će biti uraditi značajne investicije u razvoj ljudi, novi prostor i opremu. Trenutno su u opticaju tri lokacije: Travnik, Novi Travnik i Rama.

Osim toga, Ruff Cycles kako saznajemo uskoro će širiti svoju proizvodnju. Iako su nedavno svoje pogone proširi za 600 kvadrata u pogonima GS-TMT-a u Travniku, Ruff Cycles na lokalitetu Neobarja u Novom Travniku uskoro planira kupiti zemljište od 3.000 kvadratnih metara gdje će izmjestiti proizvodnju te nastaviti raditi punom parom.

Ovo je još jedna pozitivna priča, a s otvorenjem novih pogona očekuju se i nova radna mjesta. Više informacija o ovom poslovnom poduhvatu bit će poznato naknadno.