Gradilište na Marijin Dvoru
0
Poslovna zgrada saudijskog Al Shiddija
Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta bi da je centralizirana drzava i da nema entiteta, da se srbi i hrvati ne pitaju?! bili bi arapska kolonija eto sta, ovako je fenomen suptilne arabizacije koliko toiko sveden na razumnu mjeru..i prostor naravno..
strasan objekat! grozna arhitektura! UZAS! razocaran sam
Kod nas samo centri niču a niko fabrike ne pravi. Šta će meni cipele od dvjesto km a nemam ni za kifle pola km? Ma da, važno je da se grad napuca da blješti a što ispod toga jeca bijeda i čemer, koga briga! I važno je reći da si popio kahvu od 2,50 km u BBI centru! MA PAMETI NIKAD DOĆI.
i dA dodam: idejno rijesenje je fakat lijepo i skladno
@ joje :::))))) :::))))) nikome nista ne valja... a nevidim da se iko buni.... znaci, valja!! Bijesna djeca, gledaju puno filmove.... misle da je to stvarni svijet oko njih
Ili ste vi neka stoka vlaska ili vam stvarno nikad nista nevalja
O kakvim muzejima pricate?Sarajevo nema NI JEDAN muzej. Zemaljski: rusi se i nista se ne moze vidjeti osim potpuno beskorisne etno postavke. Muzej grada: jedna soba. Muzej tunel: nidje veze, nije muzej uopste. Jeste li kad bili u PRAVOM muzeju? Mislim, necem vecem od garsonjere, mozda na sprat? gdje je tih 5 muzeja?
umjesto da je tu najskuplji kvadrat u bosni, skupstina okruzena kolibama? ja stvarno ne znam na osnovu cega prijeratne sarajlije (citaj bradonje) tvrde da je sarajevo prije bilo nesto? jeste za radovana durmitorca ii neleta kninjanina. i sad tu neki foleri pricaju o nekvaliteti projekata, a avaz gradio medju ruinama, bosmal upucao 80 miliona EUR u getu, a na marin dvoru prostora u kolibama za sest avaza i bosmala? ja da sam sarajija ja bi se stidio vlastitog grada. da sam prijeratni gradonacelnik izvrsio bih harakiri. totalni neukus, javasluk i nered za koji su krive prijeratne administracije sarajeva.
znaci kliknuti petu sliku s lijeva. sve srusiti sto ta slika prikazuje osim ovog sad projekta. srediti parcele kao za americku ambasadu i svaka parcela na aukciju, pocetna cijena 10 miliona maraka.
haj\' @polucija ne seri zivota ti. te korumpirani komunisti spratnost ogranicavaju, te bitno je sta se gradi, a pola marin dvora limene kolibe? pa do pocetka ovog projekta, mogao si iz skupstine izaci i otici pisat pored kako je bilo ogavno. sve rusiti od shidija do skenderije i skenderiju. sve oko skupstine rusiti (na toj strani). nemoj vise neko zucne kako je prije rata sarajevo nesto kao bilo. bilo je smece sa nekulturnom stokom.
Ja mislim da ste promasili temu. Ovo ne bi trebala biti rasprava o tome ko gradi, vec sta se gradi. meni nije bitno jesu li investori arapi, jevreji, malezijci, rusi, holandjani i sl... bitno je sta se gradi. to je pravo pitanje. zapitajte se, sto ce sarajevu jos jedan trazni centar sta ces kupiti tamo, sto se vec ne moze kupiti u MErkatoru ili BBI ili drugdje koja je svrha ovog centra meni je zao lokacije, tamo se mogla izgraditi jedna lijepa zgrada OD ZNACAJA ZA SARAJEVO, i za njegovu urbanizaciju a ne za ovaj URBICID KOJI SAMI SEBI DOZVOLJAVAMO trebamo malo razmisliti o tome
Meni nije cudno sto arapi investiraju kod nas. nek investiraju. pa poznato je da u svijetu arapi drze najvece nekretnine od pariza i londona do new york-a...hoteli, poslovni centru, dvorane...investitori i vlasnici arapi. to u svijetu nije cudno samo kod nas budala neznalica to je nesto wow sta je sad pa ovo...nidje veze. nek ulazu, nek samo ulazu...
Jake investicjije, otvoriće granap, da možemo potrošiti crkavicu i da se možemo još više zadužiti. A pare će naravno nepismeni šeik potrošiti na španskoj obali. Kupujmo domaće yea
Svabe su presretne sto su im arapi preuzeli skoro dvadeset posto od mercedesa i rado bi im jos dali, a nama je to nekako cudno sto arapi hoce da investiraju kod nas.
samo da im parking bude jeftin ko u BBI i sve ce biti OK... :D a nek se grad malo uljepsa..