Gradilište na Marijin Dvoru
0

Poslovna zgrada saudijskog Al Shiddija

Sarajevo-x.com
Glavni grad Bosne i Hercegovine posljednjih godina doživljava veliku ekspanziju u građevinarstvu, a o tome svjedoči i izgradnja nekoliko velikih trgovačkih, poslovnih i stambenih objekata na brojnim lokacijama.

Jedno od najvećih gradilišta u Sarajevu trenutno se nalazi na lokaciji preduzeća Magros, pored tramvajske stanice na Marijin Dvoru, u istoimenom naselju.

Radnici građevinske kompanije ANS Drive d.o.o. u oktobru prošle godine počeli su sa radovima na izgradnji poslovne zgrade saudijskog investitora Al Shiddija, koji je privatizacijom postao većinski vlasnik preduzeća Magros Veletrgovina i Magros Export-Import.

Ovo buduće impozantno zdanje u centralnom dijelu grada nosit će naziv "Sarajevo City Center", a u njemu će se nalazi trgovine, vrhunski opremljen hotel, kompleks poslovnih prostora, sadržaji za razonodu te podzemne garaže.

Površina poslovnog centra na atraktivnoj lokaciji pored zgrade Vijeća Ministara BiH iznosit će 69.000 kvadratnih metara, a u okviru kompleksa planirana je gradnja tornja sa 18 spratova, te pratećeg objekta koji će imati četiri sprata.