Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da nije problem u procedurama i zakonima.Problem je što vam ispunjenje zakona i procedura uopšte ne garantuje da će te imati normalno poslovno okruženje.Ovdje svi ucjenjuju,reketare,a mito se podrazumjeva.Ugrađuju se od šalterskih službenika do ministara.Pritom su svi kao da ih je gladan k...c napravio,nema nikad dosta. Drugi problem je što država ne štiti svoje poreske obveznike.ovdje svako može doći sa strane i raditi šta hoće,a niko od nadležnih neće reagovati. Treći problem je,nepostojanje državne strategije u bilo kojoj oblasti.To podrazumjeva stvaranje pozitivog okruženja za industrije ili djelatnosti,koje treba da donesu najveću koris. Četvrti problem je promašen obrazovni sistem.Bez obzira na puno nezaposlenih ipak je teško naći radnike za neke djelatnosti. I peto električna energija se NESMIJE izvoziti.Jeftina energija bi trebala da bude jedan od glavnih aduta privlačenja stranih investicija,a samim tim i zapošljavanja
Dala Vlada FBiH Nacrt Zakona o privrednim društvima. Haman sve prepisano iz starog uz malu korekciju (2000KM sada 1000 KM za osnivački kapital) Bogami svi će rađe u Rep.Srpskoj investirat za registraciju od 1 KM i za 3 dana uz min.taxe i notarske obrade. U Vladi FBiH "pisaći" novih zakona samo prepisuju stare a kako bi drugačije kad niti umiju niti hoće da pitaju. Trebalo bi ih sankcionisati za svaki takav nacrt koji doživi 1000 primjedbi i amandmana do konačnog teksta. Za svaki takav zakon treba vremena i vremena da osvane u Službenim glasilima. Time nam samo troše vrijeme i pare.
Šefica u poreznoj upravi Centar, soba broj 10, cirka 22 godine, sa "sponzoruša image", glupa kao noć, žvače sendvić dok preuzima papire i ispada joj majoneza iz istog... Kako je dobila posao? Bez komentara...
Sreca pa ovo usvojise...nema ko sad nece investirat...od Pljevalja do Novog Pazara svi redom :-)
Bravo kreteni dobro ste se sjetili 20 godina vam trebalo, a daj boze da i od ovog nesto bude...
"Trebaju nam strane investicije." rečenica ponovljena beskonačno puta u zadnjih 20 godina. Eto nek bude zakonski sve u sekundi i džaba. Ko da je neko lud pa ne vidi šta mi radimo. Samo veći lopov od nas može doć ovdje i uložit pare pa ih izvuć.
Kladim se da 99% citalac nije upuceno u to sta su transferne cijene. Trenutno, neuredzene transferne cijene mogu biti samo pozitivne za bih.
sta ste do sada cekali stoko jedna.
Svaka čast na brzini. Trebalo vam je svega 20 godina. Dok ste se sjetili nešto uraditi svi su nas već investitori zaobišli i investirali novac u susjedne zemlje.
Ma jašta.Uglegajte se na RS u pogledu vremena izdavanja papira za biznis.Oni tvrde da procedura traje samo tri dana.Pa što ne bi i mi u Federaciji mogli makar tako,ako ne i bolje.
Ma kao i u genocidnoj, radi se o kozmetickim i prije svega predizbornim mjerama kako prevariti narod i natjerati ga da zaboravi 3,5 godine mafijasenja, kradje, ubistava, korupcije, zajebavanja, nerada, javasluka itd sve najgore.
UVIJEK SMO ZNALI DA IMA KRIMINALA U POLITICI. ALI PO PRVI PUT SAM VIDIO STRASNE PODATKE (DOKAZE) O KRIMINALNIM RADNJAMA POLITICKOG VRHA BOSNE I HERCEGOVINE http://tinyurl.com/politickikriminal
UVIJEK SMO ZNALI DA IMA KRIMINALA U POLITICI. ALI PO PRVI PUT SAM VIDIO STRASNE PODATKE (DOKAZE) O KRIMINALNIM RADNJAMA POLITICKOG VRHA BOSNE I HERCEGOVINE http://tinyurl.com/politickikriminal
A koliko su dosad investitore pokradali nije ni cudo sto su ljudi odustajali.
S obzirom s kakvim smo investitorima do sada imali posla...trebalo je jos vise zakomplikovati te trocedure a ne pojednostavljivati iste?!