{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljen međunarodni javni poziv za modernizaciju stadiona Koševo

F
5.1.2018. u 13:59
87
112
Objavljen međunarodni javni poziv za modernizaciju stadiona Koševo
87
Objavljen međunarodni javni poziv za modernizaciju stadiona Koševo
Foto: Arhiv/Klix.ba
U nekoliko printanih medija na području Bosne i Hercegovine danas je objavljen otvoreni javni međunarodni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je navedeno u tom pozivu Općina Centar Sarajevo poziva potencijalne privatne investitore iz zemlje i inostranstva da pismom namjere iskažu interes da svojim finansijskim sredstvima realizuju pomenuti projekt.

Kompleks obuhvata površinu od gotovo 94.000 m2 sa sljedećim sadržajima - nogometni stadion sa atletskom stazom, sadašnjeg kapaciteta sa 34.500 sjedećih mjesta, dva pomoćna fudbalska stadiona, atletski poligon, pet teniskih terena, veliki parking prostor, te parcele sa neizgrađenim zemljištem.

Predviđeno je zadržavanje postojećih sportskih objekata i ploha, što podrazumijeva modernizaciju postojećeg stadiona u skladu sa FIFA i UEFA standardima za održavanje međunarodnih utakmica, kao i modernizaciju atletskog poligona u skladu sa standardima Svjetske atletske federacije.

Od novih sadržaja, u skladu sa postojećom planskom dokumentacijom, na tom lokalitetu je predviđena izgradnja hotela, trgovačkog centra, javne garaže, uslužnih salona, servisnih objekata, te objekata sa zabavno-rekreativnim sadržajima za djecu i omladinu kao i drugi atraktivni poslovni sadržaji.

Objavljeni javni poziv će biti otvoren 120 dana. Svi zainteresovani detalje javnog poziva mogu vidjeti na stranici Općine Centar (www.centar.ba/Stadion Koševo), navodi se u saopćenju te općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: