{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro će biti raspisan međunarodni javni poziv za modernizaciju stadiona Koševo

6.12.2017. u 11:39
206
68
Uskoro će biti raspisan međunarodni javni poziv za modernizaciju stadiona Koševo
206
Uskoro će biti raspisan međunarodni javni poziv za modernizaciju stadiona Koševo
Foto: Arhiva/Klix.ba
Općinsko vijeće Cenar usvojilo je Odluku o pokretanju postupka utvrđivanja tržišnog interesa potencijalnih privatnih partnera u realizaciji projekta modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona ''Asim Ferhatović Hase'' na Koševu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Shodno tome bit će raspisan međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa potencijalnih privatnih partnera da investiraju svoja sredstva u realizaciju ovog velikog projekta kojim bi Sarajevo dobilo modernu sportsku arenu po svjetskim i evropskim standardima. Javni poziv će biti otvoren 120 dana.

Imajući u vidu da Stadion u ovakvom stanju proizvodi troškove održavanja, te da projekt njegove modernizacije zahtijeva ogromna finansijska sredstva koja Općina kao vlasnik objekta nema, predloženo je da se na međunarodnom tržištu kapitala provjeri interes mogućih privatnih partnera koji bi ulaganjem vlastitih sredstava u modernizaciju stadiona i pripadajućih sportskih objekata i izgradnju novih sadržaja u ovom sportsko-privrednom-rekreativnom kompleksu obezbijedili svoj interes na dugoročnoj osnovi.

Pri tome je bitno napomenuti da Općina ne želi otuđiti vlasništvo nad svojim zemljištem i nekretninama, već želi da investitori ulože sredstva na osnovama modela u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu, Zakonom o koncesijama i Zakonom o stvarnim pravima.

Nakon završenog postupka Općinsko vijeće će odlučiti šta će prihvatiti od ideja i predloženih rješenja, kao i o modelu investiranja uz zaštitu nekretnina kojima raspolaže Općina Centar, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: