Gradska kafana
582

Nakon 20 godina rugla u centru grada, Zeničani u maju dobijaju mjesto za odmor i druženje

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Radovi na Gradskoj kafani u Zenici teku planiranom dinamikom, a prve goste primit će u mjesecu maju.

Objekat Gradske kafane u Zenici koji se nalazi u blizini Bosanskog narodnog pozorišta i Gradske uprave Zenica, više od 20 godina predstavljao je ruglo ovog dijela grada s obzirom na to da je objekat bio prazan i često na udaru vandala.

Nakon što je potpisan sporazum o zakupu u Gradskoj upravi Zenice na period od 15 godina, investitor LS-Invest krenuo je s radovima koji su nakratko bili pauzirani tokom zimskog perioda.

S prvim suncem, početkom godine postavljena je stolarija, podno grijanje, a trenutno se radi na uređenju unutrašnjosti objekta, vanjskog dijela te platoa ispred Gradske kafane.

Prema riječima investitora koje smo zatekli u samom objektu prilikom naše posjete, cilj im je Zenici ponuditi ugodno mjesto za boravak od jutra do večeri. Tako će Gradska kafana u sklopu svog kompleksa imati pekaru, trgovinu, pizza, restoran te naravno kafanu.

Građani će na raspolaganju imati 650 metara kvadratnih prostora ugostiteljstva za koji se ovih dana biraju najsitniji detalji od namještaja do osvjetljenja, peći za pizze i brojni drugi sadržaji. Ljetna bašta ispred i sa strane objekta bit će površine 176 kvadratnih metara.


Investitori su sretni da će otvorenjem kafane, koje je planirano tokom maja, biti otvorena i nova radna mjesta.