Investicije
0

Moon i Drysdale iz Alogena o investicijama u BiH

Sarajevo-x.com
U izjavi na prijemu povodom promocije inicijative SAIS centra pri John Hopkins Univerzitetu u Washintonu za pomoć Euroatlantskim integracijama i pomoć civilnom društvu, ambasador SAD-a Patrick Moon i Doug Drysdale dali su potpunu podršku konferenciji i mogućnostima investiranja u BiH.

Tom prilikom Patrick Moon je naglasio: “Mi mnogo radimo na tome da podržimo Američke investicije na bosanko- hercegovačkom tržištu. Do sada nije bilo toliko puno interesa, ali smo vrlo sretni da je Alvogen pokazao interes i da radi na ostvarenju poslovnih ugovora ovdje. Mi im u tome svakako pružamo svu pomoć u okviru naših mogućnosti“.

Učesnik konferencije o Zapadnom Balkanu, Doug Drysldale, izvršni direktor Alogena rekao da je vrlo počašćen što je pozvan da učestvuje u konferenciji.

Drysdale je naglasio: "Mislim da je ovo vrlo važan događaj i radujem se da čujem ideje stručnjaka i zvaničnika o tome kako da se ubrza ekonomski rast u regionu, ali isto tako kako da se nosi sa nekim preprekama, poput korupcije, koje formiraju barijere za strane investitore poput Alvogena. Mislim da pravimo dobar napredak i sretni smo da vidimo ovoliki interes za konferenciju od strane zvaničnika i eksperata, pogotovo i SAD-a. Želim ovoj konferenciji potpuni uspjeh.“