{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moon: Lideri BiH moraju raditi na ostvarivanju cilja

S
7.6.2011. u 14:41
0
4
Moon: Lideri BiH moraju raditi na ostvarivanju cilja
0
Moon: Lideri BiH moraju raditi na ostvarivanju cilja
Ambasador Patrick Moon (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Patrick Moon prije početka konferencije o Zapadnom Balkanu "Progress, Stagnation or Regression?" istakao je da BiH i ostale zemlje regiona moraju raditi zajedno na postizanju napretka u euroatlantskim integracijama.
Konferenciju o Zapadnom Balkanu,uz veliku podršku State Departmenta, evropskih, regionalnih i domaćih institucija i pojedinaca organizuje Američko-bosanska fondacija i SAIS, Centar za transatlantske odnose pri John Hopkins Univerzitetu iz Washingtona.

"Zahvalan sam Centru za transatlantske odnose John Hopkins, Američko-bosanskoj fondaciji, Univerzitetu u Sarajevu i Ministarstvu obrazovanja Kantona Sarajevo na organizaciji ovako važne konferencije o Zapadnom Balkanu u Bosni i Hercegovini. BiH, kao i ostale zemlje regiona, moraju raditi zajedno na postizanju napretka u euro-atlantskim integracijama. Politički lideri Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona moraju raditi na ostvarivanju zajedničkog cilja, kako bi se izbjegla stagnacija koja je obilježila proteklih pet godina. Vjerujem da značajna konferencija poput ove, uz ovako impresivnu listu učesnika, može uveliko pomoći u angažiranju političara i predstavnika civilnog društva s ciljem ostvarivanja napretka u reformskom procesu", kazao je Moon.

Na konferenciji, koja se održava od 12. do 15. juna u Sarajevu, će učestvovati eminentni svjetski stručnjaci sa polja euroatlantskih integracija, edukacije, nauke i politike. Cilj konferencije je pomoć i ubrzanje procesa integracije zemalja zapadnog Balkana u NATO-a i EU, te posebno osnaživanje organizacija civilnog društva i mladih ljudi koji su velika, ali još uvijek nedovoljno iskorištena snaga u ovim procesima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: