{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mercator BH jedan od investitora 2011. godine

14.12.2012. u 13:27
0
Mercator BH jedan od investitora 2011. godine
0
Mercator BH jedan od investitora 2011. godine
Neven Hadžisulejmanović
Mercator BH d.o.o. je dobitnik priznanja Investitor 2011. godine u Bosni i Hercegovini u kategoriji privatizacija/akvizicija. Priznanje je preuzeo direktor kompanije Neven Hadžisulejmanović.
Cilj manifestacije Investitor godine, koju svake godine organizuje Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA), je da se bh. javnosti predstave najznačajniji strani investitori koji su, u prethodnoj godini, uložili značajna sredstva u Bosnu i Hercegovinu, kao i da se ovim, pozitivnim primjerima privuku novi. Mercator BH je dobio priznanje za uspješnju akviziciju domaćeg trgovačkog lanca DP marketi kojom je unaprijedio poslovanje u 61 preuzetoj trgovini i zadržao sve zaposlene.

"I pored ovako teškog stanja u privredi Bosne i Hercegovine, pokazalo se da je strateška odluka Mercatora o akviziciji DP marketa bila ispravna i opravdana investicija. Tako da ćemo i u narednoj godini nastaviti kako sa ulaganjem u razvoj i modernizaciju postojećih objekata, tako i u kvalitet ponude i usluga", rekao je Hadžisulejmanović.

Ovo je treće priznanje koje je Mercator BH dobio za poslovne rezultate ostvarene u prošloj godini. Dobitnik je priznanja 100 najvećih bh. kompanija za prvo mjesto na listi srednjih kompanija u kategoriji ukupno ostvareni prihod u 2011. godini, koje dodjeljuju Poslovne novine, kao i priznanja Najpoželjniji poslodavac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: