Sarajevo
230

Eol Petrol zainteresovan za ulaganje, predstavljen projekat izgradnje benzinske pumpe

Klix.ba
Predstavnici kompanije Eol Petrol d.o.o. iz Sarajeva, na čelu sa direktoricom Indirom Pašović, u prostorijama Općine Centar predstavili su idejni projekt izgradnje najmodernije benzinske pumpe u Bosni i Hercegovini i to na području Mjesne zajednice Breka - Koševo II.

Pašović je na sastanku kazala da je pripremljeno idejno rješenje za izgradnju savremene benzinske pumpe sa kafićem i marketom.

"Neki od benefita ovog projekta su svakako fiskalni prihodi, nova radna mjesta, nove investicije, novi sadržaji i usluge. Velika pažnja se poklanja ekologiji, te je u tom smislu napravljen sistem prilagođen najstrožijim propisima koji se odnose na problematiku zaštite ljudi i okoliša. Investicija se u prvoj fazi odnosi na izgradnju savremene benzinske pumpe, kafića i marketa, a vrijednost prve faze se procjenjuje na 2,5 miliona maraka. Dugoročni plan kompanije jeste ugradnja turbo punjača za električne automobile. Iskreno se nadamo da će Općina Centar prepoznati značaj ove investicije te podržati našu namjeru da uložimo sredstva u cilju stvaranja novih vrijednosti", naglasila je Pašović.

Istakla je da je vizija kompanije biti pouzdan i poželjan partner poznat po kvalitetnim uslugama, ponudom vrhunskih energetskih i ekoloških proizvoda koji će zasigurno zaraditi povjerenje partnera što u konačnici dovodi do dugoročnog razvoja kako kompanije, tako i kupaca, radnika i drugih partnera.

Sastanku je prisustvovao i dekan Arhitektonskog fakulteta Mevludin Zečević, a investitore su ugostili savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Sulejman Haljevac.

Mustafa Resić je, u ime načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića, kazao da je njihova lokalna zajednica otvorena za nove investicije i da je spremna osigurati i omogućiti sve potrebne uvjete za kvalitetnu saradnju.

"Općina Centar na čelu sa načelnikom Ajnadžićem podržava vašu ideju, a u predstojećem periodu ćemo zajedno tragati za mogućim rješenjima", kazao je Resić.

Naime, kompanija Eol Petrol d.o.o. osnovana je 2009. godine u Sarajevu, sa sjedištem u općini Centar, a bavi se trgovinom nafte i naftnih derivata. Od početka poslovanja do danas ova kompanija bilježi konstantan rast prometa, prodatih količina, kapitala, ostvarene dobiti kao i broja zaposlenih u kompaniji.