Investicije
40

Dvor, Marriott i Garden: SEIC obogatio Sarajevo za tri znamenita objekta

Klix.ba
South European Investment Company (SEIC) zaokružila je svoj prvi investicioni ciklus koji je krunisan reprezentativnim objektima u Sarajevu - Dvor, Marriott i City Garden.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Kompanija je osnovana 2012. godine, a svoj angažman ostvaruje u poljima business consultinga, nekretnina i turizma. Konkretno, sektor nekretnina SEIC vidi kao priliku za kreiranje novih vrijednosti kroz investiranje na atraktivnim lokacijama, poručeno je iz kompanije.

Prvi investicioni ciklus okončan je nedavno uz ukupne investicije od oko 22,7 miliona eura u koje su uključena tri objekta.

Dvor

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Prvi od takvih objekata je Dvor koji svojim 41 stanom i prizemljem rezervisanim za poslovne djelatnosti predstavlja modernu arhitekturu i visokokvalitetnu gradnju. Navedene karakteristike osigurale su status drugačijeg življenja u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine, što potvrđuje i činjenica da su gotovo svi stanovi pronašli svoje nove vlasnike.

Dvor (Foto: Klix.ba)
Dvor (Foto: Klix.ba)

Dvor, čija je investicija bila 7,7 miliona eura, nominovan je za nagradu Mies van der Rohe koja se dodjeljuje izrazito znamenitim dostignućima savremene arhitekture, a koju uručuju predstavnici Evropske unije, rečeno je iz SEIC-a.

Marriott

Marriott (Foto: Klix.ba)
Marriott (Foto: Klix.ba)

Drugi objekat koji odnedavno krasi naš glavni grad jeste prvi brendirani hotel u Sarajevu - Residence Inn by Marriott koji nudi novi koncept hotelskog servisa. Objekat za čiju je gradnju izdvojeno osam miliona eura se može pohvaliti odličnom lokacijom nedaleko od centra i historijske jezgre.

Foto: SEIC
Foto: SEIC

Gradske historijske i kulturne atrakcije, restorani i shopping centri nadohvat su ruke gostima ovog hotela sa 75 soba. Novi član najvećeg svjetskog hotelskog lanca je otvoren 25. novembra 2014. godine, a od tada gosti mogu uživati u odlično opremljenim jednosobnim, dvosobnim i trosobnim apartmanima, s ergonomski dizajniranim radnim prostorom.

City Garden

City Garden (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
City Garden (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Posljednji i konačni projekat u prvom investicionom ciklusu je City Garden. Gradnja je počela u septembru 2013. godine, a useljavanje vec krajem prošle godine, ubrzo nakon okončanja radova. U stambenom objektu City Garden nalazi se 39 stambenih jedinica, a prodaja stanova i dalje traje.

Sedam miliona eura vrijedna stambeno-poslovna zgrada smještena uz tranzitni put iznad Čobanije sadrži stanove od 40 do 170 kvadratnih metara, a pored pristupa za automobile iz Ulice Mladih Muslimana, pješaci joj mogu pristupiti i sa područja mostova Čobanija i Drvenija.

City Garden (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
City Garden (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

City Garden predstavlja zelenu oazu sa panoramskim pogledom na Sarajevo, a sam objekat načinjen je od najkvalitetnijih materijala uključujući modernu termo i zvučnu izolaciju te strukturirani sigurnosni sistem.

South European Investment Company najavila je drugi investicioni ciklus sa novim značajnim projektima.