{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Marijin-Dvoru se gradi još jedna zgrada ukupne površine 3.000 m2

Piše: E. S. H./Klix.ba
11.4.2015. u 09:56
115
210
Na Marijin-Dvoru se gradi još jedna zgrada ukupne površine 3.000 m2
115
U sarajevskom naselju Marijin Dvor se gradi još jedna stambeno-poslovna zgrada čija će ukupna površina biti 3.000 metara kvadratnih. Radovi su počeli u martu, a izvode se između novoizgrađene zgrade Dvor i zgrade koju pravi firma Famus gradnja 3, koja nije završena.
Novi objekat je u vlasništvu firme FAR nekretnine iz Sarajeva. Mahir Katica, suvlasnik ove kompanije, nam je rekao da se objekat vodi kao stambeno-poslovni, ali da krajnja namjena još uvijek nije definisana.

"Objekat smo nazvali Dvor II, jer se nalazi pored zgrade Dvor. Konkretna krajnja namjena još uvijek nije određena, a zavisit će od interesa kupaca. Kompletan objekat može biti samo stambeni ili samo poslovni ili kombinovano", rekao je Katica za Klix.ba.

Dodao je da su u pregovorima sa određenim pravnim subjektima vezano za objekat i da još uvijek ne mogu odrediti tačnu namjenu.

Završetak građevinskih radova je planiran za juli mjesec ove godine, a objekat će biti potpuno završen početkom sljedeće godine.

Projekat je radila firma HMD ARHITECTS d.o.o Sarajevo, a izvođač radova je Sagra d.o.o. Gračanica. Nadzor radova vrši firma Zarka d.o.o Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: