{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Marijin-Dvoru se gradi još jedna zgrada ukupne površine 3.000 m2

11.4.2015. u 09:56
115
210
Na Marijin-Dvoru se gradi još jedna zgrada ukupne površine 3.000 m2
115
U sarajevskom naselju Marijin Dvor se gradi još jedna stambeno-poslovna zgrada čija će ukupna površina biti 3.000 metara kvadratnih. Radovi su počeli u martu, a izvode se između novoizgrađene zgrade Dvor i zgrade koju pravi firma Famus gradnja 3, koja nije završena.
Novi objekat je u vlasništvu firme FAR nekretnine iz Sarajeva. Mahir Katica, suvlasnik ove kompanije, nam je rekao da se objekat vodi kao stambeno-poslovni, ali da krajnja namjena još uvijek nije definisana.

"Objekat smo nazvali Dvor II, jer se nalazi pored zgrade Dvor. Konkretna krajnja namjena još uvijek nije određena, a zavisit će od interesa kupaca. Kompletan objekat može biti samo stambeni ili samo poslovni ili kombinovano", rekao je Katica za Klix.ba.

Dodao je da su u pregovorima sa određenim pravnim subjektima vezano za objekat i da još uvijek ne mogu odrediti tačnu namjenu.

Završetak građevinskih radova je planiran za juli mjesec ove godine, a objekat će biti potpuno završen početkom sljedeće godine.

Projekat je radila firma HMD ARHITECTS d.o.o Sarajevo, a izvođač radova je Sagra d.o.o. Gračanica. Nadzor radova vrši firma Zarka d.o.o Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: