Komentari (210)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
krenem ja da trazim posao,kad na tabli pise zabranjen pristup nezaposlenima,i onda kazu nece omladina da radi :)
...pa kako će biti lijepe...pa valjalo bi zbog toga uposliti kakvog arhitektu sa iskustvom ili kakav arhitektonski biro koji ima zaposlenog arhitektu! eeeee...skupo to...đe ćemo mi to jarane ima jeftinijee od mog amiđe mali zna crtati!
Nisi ti kreno poso trazit,ti si kreno tamo djoju zapalit .
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Na ovoj lokaciji su trebali napraviti jedan veliki centralni park.... Od bakirovog šoping centra skroz do Skenderije. Ovaj grad nema parkova u centru. To je nedopustivo!
@direktore Odakle si ti šljegao kad tako rezonuješ?
Govorim o centru ovog grada. Parkuša nije centralni park. Iskreno, ja imam zelenila pun kurac dole na Ilidži ali centar ovog grada mora imati veliku zelenu oazu! Mislim da je baš ovaj prostor idealan za takav park!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pravi investitor je Ramaglas. Objekt ce biti jos gori od susjednih objekata, nazalost. Arhitekt se trebao puno vise potruditi.
ma ok je to sa izgradnjom, u centru su uvijek nabijene zgrade i to je normalno, ali samo ako se rješava saobraćaj. ako ne regulišu saobraćaj i parkinge ovo će da bude katastrofa.
Na sljedecim izborima glasam za svakoga ko zasadi drvo ili napravi zeleni park... FUJ sta nam rade... jos kadona zgradurina nikne iza Energoinvesta... FUUUUUJ
U svim vecim gradovima svijeta sto je i normalno se grade poslovni centri u strogom centru grada. Kod nas je totalni apsurd s tim da se stambeni objekti grade pored same tramvajske pruge? Jos kada se bude susio ves na balkonima onda ce planirana zdanja zasijati svojim punim sjajom. Moderna Poslovna izdanja su OK s tim da se mora arhitekturom prilagoditi historijskoj arhitektonskoj okolini sto i nije slucaj. Ove zgrade(dizajn 50 godina) su totalni promasaj svojim arhitektonskim rijesenjem s obzirom na okolinu. Ovakva arhitektonska rijesenja Spavaonica ili nazovimo Vojnih Kasarni svojim izgledom jedino mogu proci ili se prilagoditi Naseljima kao sto su Dobrinja, Mojmilo , itd... Ovde je u pitanju licni interes i punjenje stranackih kasa! Totalni, svjestan promasaj s ciljem unistenja kulturne bastine grada Sarajeva i njegove arhitekture. Naslov bih trebao glasiti" Grade se nove spavaonice(konjusnice-ergele) u centru grada povrsine od 3000m2 za politicare i parlamentarce".
Nekako mi izgleda da je Sarajevo tek sada, ako saberemo i oduzmemo ono što je poslije rata napravljeno i ono što je još porušeno ili oštećeno došlo na pozitivnu nulu, dakle od ove godine, 2015 pa nadalje slijedi širenje i napredovanje grada Sarajeva
O investitorskoj familiji: https://www.youtube.com/watch?v=u1UQkKlIBlw Pogledati minutazu 4:18 "Ja sam od Katica, iz te familije..." Eto ko vlada i drma. Ostali -mozete se j*b*ti, ali vasem djetetu nije planiran opstanak niti je on bitan -ovo je "visa rasa". Ovo je jedna familija. Koje su ostale? Dobri i posteni, sutite. Glasali ste - gledajte i uzivajte.
kaze pocetak radova mart 2015, zavrsetak radova juni 2015. subhan ala ovo nemogu ni kinezi vako brzo sklepat. to cese srusit prije nego zavrse ko ona skela.
Svaka cast sve pohvale za investitora, Mrijin Dvor polahko postaje novi centar Sarajeva :)
Pohvale za mog amidzu investitora, htio si rec :))
gracanica hahsahshashahsahshahsahshah ahshash
..ima još jedan mali komadić zelene površine odmah iza zgrada pa bi mogli sada tu i jednu džamiju instalirati... obzirom da nam je savjetnik ministra za urbanizam, u toku svog oskudnog školovanja, posjetio svega dva predavanja (kada se potpisi uzimaju) nije ni čudo što se ovako gradi...
Nadam se da ćete u toj velelepnoj zgradi dva stana dati porodicama ljudi koji su tu život izgubili zbog nemara i pohlepe vas bogatih !!!
Pomislih da je u pitanju prvoaprilska sala... ali ne, to je samo nasa svakodnevnica sa ovakvim "urbanistima"
Pa ne mogu da vjerujem da popunjavaju taj maleni razmak izmedju zgrada jos jednom zgradom.... treba opstinske "urbaniste" na celu sa nacelnikom opcine za muda objesiti na taj kran .... !!!!
Frenkoza, vidi se da si ti druge gradove gledao samo na slikama :)
Ne znam kakve si ti Tersalka gradove gledala, ali najnormalnija je stvar u centru grada zgrade praviti u nizu. A to sto si ti negdje vidjela da izmedju zgrada treba ostaviti supljinu, neke barake, ruine ili smetljiste, ne bih komentarisao. Ako ti je mjerilo kako su raniji urbanisti razbacavali zgrade na Grbavici, Hrasnom, Cengic vili i mnogim drugim dijelovima - znaj da se grad od toga nece dugo oporaviti (ako se ikad oporavi). Eto u Zagrebackoj valja srusiti citavu relativno novu zgradu da bi se jedna ulica provukla.
Ma sta je ovo? je I to novi vlasnik za zgradu u izgradnji na kojoj je pala skela, ili stvarno jos nesto misle tamo utisnuti?
kome???se pravi
O investitorskoj familiji: https://www.youtube.com/watch?v=u1UQkKlIBlw Pogledati minutazu 4:18 "Ja sam od Katica, iz te familije..." Eto ko vlada i drma. Ostali -mozete se j*b*ti, ali vasem djetetu nije planiran opstanak niti je on bitan -ovo je "visa rasa". Ovo je jedna familija. Koje su ostale? Dobri i posteni, sutite. Glasali ste - gledajte i uzivajte