biznis
102

Do kraja godine još jedan stambeno-poslovni objekat u centru Sarajeva

Piše: E. S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo će dobiti još jednan stambeno-poslovni objekat i to u strogom centru grada. Na lokalitetu Podgaj-Tekija je u fazi izgradnje objekat koji je u funkcionalnom smislu podijeljen u tri neovisne cjeline, garažnu, poslovnu i stambenu, koje su vertikalno povezane stepeništima i liftovima.

Objekat se sastoji od 90 stambenih i šest poslovnih jedinica površine od 47 do 157 metara kvadratnih. Investitori su kompanije Ahmetspahić d.o.o. i Benis d.o.o.

Iz kompaniije Benis su nam rekli da je izgradnja počela u septembru prošle godine i da očekuju da će biti u potpunosti završena do kraja ove godine.

"Interesovanja već sad ima jer je atraktivna lokacija. Stvar je mogućnosti kupaca. Trenutno se izvodi završna faza konstruktivnih radova, a direkcija za ceste KS izvodi radove na pristupnoj saobraćajnici", rekli su nam u kompaniji Benis.

Napominju da lokacija diktira luksuznost stanova, a od toga zavisi cijena.

Ko bude želio stan ili poslovni prostor u centru grada, morat će izdvojiti od 3.500 KM do 3.980 KM sa PDV-om po metru kvadratnom.

Cilj investitora je da projektom "Podgaj-Tekija" postave novi standard gradnje i zapadnoevropskog načina života u Sarajevu, a građanima žele osigurati mogućnost kupovine stambenog ili poslovnog prostora koji zadovoljava sve potrebe kvalitetnog načina življenja po prihvatljivim cijenama.