Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
HIFA nabila cijenu peleta kao da je rucni rad i to unikatni 😂😂😂😂
Majku li im gladnu i lopovski....
Da bar valja.Kod nas ovdje svi prave bolji pelet od njih
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nadam se normalnim cijenam s'obzirom da se pelet pravi od šumskog otpada, pilote,okoraka itd.Dosta je bilo monopola .
Ako neko ima zelju da se prebaci na pelet NEMOJ, poštedi se i trazi neko drugo rješenje. Prodaju smeće kao suho zlato,nema izuzetaka sve sto je dostupno, sve je smeće
Bravo za projekat. Treba urediti da se nove zgrade samo griju na polet tako da smanjimo ovisnost o uvoznom plinu.
Bravo. Samo da ne dođete kasno na tržište. Ljudi masovno prelaze sa peleta opet na ugalj i plin. Klime i TP. Jedino dobro je što će ostala peletarska mraka koliko toliko dobiti po ušima. Em odoše kupci em ulazi državno preduzeće na tržište.
Znaci struja skupa, plin isto, rudnici ne rentabilni, nafta i mazut ne isplativi kao gorivo za grijanje, pelet ko suho zlato.. Epizoda lozenja stare obuce, guma i otpada se nastavlja a premijer otiso na noge kriminalcima u tunel na iftar...nasa stvarnost iz koje nema izlaza!
Bravo!!!!Tako treba!!! Sto vise državnih firmi, vratite Tita i komunizam, da se ne radi ništa a svi imaju para. Sve Državne firme su uspješne Krivaja, Željezara, Aluminij, Rudnici, nisu stranački plijen, u njima nema kriminala i nepotizma. I kažu mi perspektivni biće bolje… neće nikad ovdje biti bolje kad nam je IQ prosječni 70
Tako i treba, otvorit nek stranka ima gdje uhljebit kojeg člana, i koji milion oprat. S druge strane ugasit će par pilana, mi sad nemamo trupaca dovoljno za proizodnju rezane građe, ploča za namještaj, elemenata za prozore itd. Pelet se pravi od otpada, od piljevine, ostataka letvice iz proizvodnje koji nemaju kore i drugih nečistoća. A mi ćemo drobit trupce, i uništavat ekonomiju.
A ovi što pišu da proizvodnja 1t peleta košta 54 KM, nek otvore firmu, prodaju pelet po 300 KM i solidno zarade, naravno zarade ima, i svako gleda da proda što bolje. Trenutna cijena peleta A1 klase (bijeli pelet) za izvoz je 240 EUR/t, i to nam diktira cijenu. Čim nema izvoza nema dovoljno potražnje i cijena pada. Savjet za one koji nabavljaju pelet kupite što prije, bar prema sadašnjoj potražnji.
bravo
HIFU iako je jedna od jedinih domacih pumpi bojkotujem od pelet monopol poteza.. fuj na cemu su napravili monopol!
Hahaha u Sarajevu otvorenje i to "PROIZVODNJA" al pazi sad proizvodnja peleta pa gdje cete sjec na Trebevicu mozda.E svasta,jos milionska cifra.
I pošto je domaći proizvod bit ce 5% skuplji od ostalih kao i ulje bimal. Slogan je zasto ne kupujemo domace ???
Et nema nijedna fabrika peleta...
Treba zaobilaziti Hifu, ne samo po pitanju peleta već i goriva. Pelet nekvalitetan kao i gorivo. Narod treba da ima malo više prkosa i inata ako hoće da stane ukraj ovim oštaplerima.
Inace tona peleta da se proizvede i fabrici kosta 56 KM tona peleta kosta 56KM da znate ja radim u jednoj takvoj peletari
Svaka cast samo regulatnu cijenu i kvalitet i uvjek cu kupovat za nase gradzane i za nase plate. Svaka cast
Odlicna prilika da sa Kovanom izvuku para iz budjeta za sebe 😂😂😂. Bit ce faktura friziranih.