Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sretno omare...samo da te obavijestim da sam skino OSMICU sa torrenta ;)
i još samo da mu željo večeras primi manje od tri gola...niđe kraja njegovoj sreći!
Znaš kako Omara boli k****! Skidaj i 9!
Živio underground and torrents.... Živio nam i microsoft Svi živi i vazda zdravi bili ! Aiii
novi je direktor mirko soft
Nek' su pametni ovi što skidaju software s torrenta... sve je puno malware-a, pa se onda pitaju što im je usporio nov računar... Bolje onda skidajte linux distribucije (besplatne za korištenje), pa bar imate legalan i funkcionalan software
60% ne zna da koristi i WinOS, a da koriste Linux platformu. Ti mora da živiš negdje u idealnom svijetu kada možeš izdvojiti stotine maraka za neke programe. Možda bi platio svaki program koji imam na računaru da imam normalan posao i normalnu platu koja bi to sve omogućila. Ali pošto nam je država u K i jedva kraj s krajem, ne pada mi na pamet da plaćam još i to. Jedno veže drugo, tako da živila piraterija!
@NikiLauda: Koristenje Linuxa je kao i koristenje Windowsa ili Mac OSa... U biti nema velike razlike, osim sto je na Linuxu sav funkcionalni software "open source", tako da ne moras trositi godisnji prihod na office pakete, programe za obradu slika itd... (da ne nabrajam). Tih 60% koje spominjes, su svakako kompjuterski nepismeni, te im nece predstavljati bitnu razliku da li im je na kompjuteru ovaj ili onaj OS. Slazem se da nam je drzava u q, pa umjesto da naplati PDV od prodaje software (bilo domaceg ili inostranog) tolerise pirateriju (ne samo software, nego i muzike, filmova, knjiga, diplomskih, magistarskih i doktorskih radova)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svaka čast prijatelju! Poznati jal i mržnja izbija iz komentara, po onoj poznatoj balkanskoj, da će ti sve oprostiti osim uspjeha!
ekonomija i microsoft apsurd apsurda neznaju rijesit linarnu jednadzbu a on predsjednik softwerskog diva ali sreca ima skinit osmica i td
eto ti znaš, ali ne znaš kako je primjeniti
Jel moguce da Lejla nije direktorica Microsoft BiH, ona je godinama harala i radila sta je htjela. A fixni telefon godinama nedostupan na informacijama. Krili su se ko zmija noge. A tu ne mozes ni kupit Microsoft proizvod uopste, vec preko partnera, znaci tu se nista se ne pitas, seres naokolo treba ovo ono, trebalo bi ovo, pravis chartove, saljes izvjestaje i na kraju nista novo. Nista oni ne rade konkretno.
Pa nije izmislio chip da mu se divim, preprodaje robu, k'o svaki trgovac... Nije direktor Energoinvesta ili Hidrogradnje, da zaposli 2-3 milje ljudi, već "direktor od softvera", kojeg niti je razvijao, niti davao ideje za njegov razvoj, prodaje gotovu robu, k'o Kinez patike...
Kinezi su za ovog stvorili svijet. Ovaj ako proda kineske patike ljubim mu pišonju. A kinez je do sad prodao milijarde kopija WinOS, čak i bolje verzije nego što ovima Microsoft isporuči. Ništa nije uradio osim za sebe tako da sretno mu i ko ga *ebe. Njemu dobro, ja i dalje radim na svom' :)
znanje je moc!!!!!
tesko ce microsoft u bih ali eto nek probaju
Po zakonu svaka firma mora imati original software, tako da opet njima nije lose ;)
MIcrosoft posluje u BIH vec godinama i to veoma dobro.
omare ko je glavi kad mi padne sistem
Dal mu je onaj Amir šta u rodu??
Koristite linux.
linux je NULA u odnosu na piratski WiNDOWS ;)
Ljiljane, zlata su vrijedne tvoje riječi :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
a za r ima velikih i legalnih korisnika msft u našoj dragoj bh :D:D zezam se....nego omare, bogati reci onim svojim oštrokondžama iz advokatskih kanc sto vas zastupaju da se okanu poštena svijeta.
Nek Damir Mašić kaže, on se javno hvali koliko miliona je potrošio na Windowse, predstavlja to kao neki napredak, pozitivnu stvar, dok Njemačka i Rusija, te Velika Britanija, prelaze na besplatne sisteme.
@Bacic Preko 50% Servera u kompanijama je Windows 2003, 2008 i sada 2012. Microsoft se vise fokusira na poslovne racune, manje na privatne mada je Windows u svijetu predstavlja oko 90% marketa svjetskog.
pa nije mu baš kriva šija al eto :)