biznis
126

Imenovan novi direktor Microsofta BiH

Klix.ba
Omar Krivošija imenovan je za novog direktora Microsoft ureda u Bosni i Hercegovini. Omar dolazi na poziciju direktora nakon što je više od četiri godine bio zadužen za odnose sa ključnim klijentima i velikim korisnicima Microsofta u BiH, uključujući sektore javne uprave i obrazovanja, odnosno vodeće privatne kompanije.

Obrazovanje je stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, dok je paralelno gradio svoju poslovnu karijeru u nekoliko IT kompanija. Nakon trogodišnjeg radnog iskustva na poziciji komercijalnog direktora u Kim Tec d.o.o., prelazi u Microsoft BiH. Njegova zaduženja u Microsoftu BiH su još obuhvatala razvoj i implementaciju poslovnih planova, definisanje strategija za korisnike i partnere, te rukovođenje odnosa između Microsofta i velikih korisnika.

Povodom preuzimanja nove pozicije, direktora Microsofta BiH, Omar Krivošija je izjavio: "U vođenje ove kompanije krećem s velikom motivacijom i energijom kojom želim osigurati uspješno poslovanje i svjestan sam odgovornosti koju preuzimam. Moj prvenstveni zadatak, ali i svih zaposlenih, je da odgovorimo na potrebe naših korisnika i na sve trendove koji nas okružuju i očekuju. Naš zadatak je da nastavimo sa kontinuiranom promocijom upotrebe informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja i ostalih aspekata bosanskohercegovačkog društva kao što su obrazovanje i javna uprava, te povećanje IT vještina svih stanovnika BiH. To možemo postići kontinuiranom saradnjom sa našim partnerima, korisnicima i ICT stručnjacima", kazao je i dodao da očekuje uzbudljivu 2014. godinu uz promjenu strategije Microsofta i fokusiranjem na korisničke uređaje i usluge.

Objedinjena strategija korisničkog i partnerskog iskustva u Microsoftu obuhvata čitav niz alata za povećanje osobne, timske i institucionalne produktivnosti i konkurentnosti, a sve u svrhu omogućavanja sveobuhvatnog doživljaja proizvoda i usluga uz pomoć kojeg se želi zauzeti sami vrh tehnološke industrije prema pokazateljima zadovoljstva korisnika.

"Imenovanje Omara Krivošije na poziciju direktora Microsofta BiH je logičan izbor pošto je Omar i do sada bio zadužen za uspješnu suradnju s korisnicima, partnerima i distributerima u BiH. Uvjeren sam da će Omar preuzimanjem ove pozicije, zajedno sa cijelim Microsoft BiH timom, ostvariti svoj puni potencijal i također, nastaviti s direktnim pozitivnim doprinosom razvoju BiH gospodarstva i ukupnog BiH društva", izjavio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.