{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo je MS NetWork 4, očekuje se 550 učesnika i 80 predavanja

14.4.2014. u 11:25
7
0
Počeo je MS NetWork 4, očekuje se 550 učesnika i 80 predavanja
7
Danas je u kongresno-turističkom centru Banja Vrućica otvorena konferencija Microsoft NetWork 4 pozdravnim govorima Omara Krivošije, direktora Microsofta BiH, Enisa Šahinovića, direktora programa konferencije MS NetWork 4, Damira Dizdarevića, menadžera MS CPLS edukacionog centra Logosoft i Dejana Cvetkovića, Microsoft CEE.


"Pripala mi je čast da otvorim Microsoft NetWork konferenciju, koja je u protekle četiri godine postala najrespektabilnija IT konferencija u BiH. Ovaj događaj kontinuirano promovira upotrebu informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja i ostalih aspekata bh društva kao što su obrazovanje i javna uprava i stoga je zadovoljstvo još veće jer smo istrajali zajedno sa našim partnerima, klijentima, programerima i IT entuzijastima. Svake godine uspijevamo da privučemo sve veći broj učesnika kako iz naše zemlje tako i zemalja regije, a što je najbitnije i kvalitetnih predavača. Ove godine smo još bolji sa čak 28 predavača sa Microsoft MVP titulom, a to ide u prilog činjenici da je MS NetWork postao mjesto gdje dijelimo najnovije informacije iz svijeta Microsofta i IT trendova uopšte", izjavio je Krivošija.U nastavku konferencije oko 550 učesnika će imati priliku da prisustvuje na više od 80 kvalitetnih predavanja raspoređenih u šest paralelnih smjerova: BIZ, IT PRO, DEV, MS Community, Case Studies i EDU.

Kao i svake godine tematika od značaja za cjelokupno bh društvo je odabrana za značajanu diskusiju pri okruglom stolu na temu "Obrazovanje u svjetlu zapošljivosti – kakav kadar je potreban poslodavcima, a kakav proizvode obrazovne institucije", koja će se također održati danas i to uz učešće predstavnika Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Slobomir P Univerziteta, portala Posao.ba, Agencije za zapošljavanje i rad BiH, te kompanija Lanaco, Logosoft i Mistral Technologies. Zaključci ovog okruglog stola će biti predstavljeni javnosti nekoliko dana nakon konferencije sa prijedlogom konkretnih aktivnosti.

Fokus konferencije će biti na prezentaciji novih Microsoft proizvoda, rješenja i tehnologija, među kojima su teme vezane za produktivnost, infrastrukturu i sigurnost, aplikacijsku, klijentsku i razvojnu platformu, uz teme vezane za poboljšavanje poslovanja te rješenja koja se koriste u edukaciji.Inovacije koje će biti predstavljene ove godine su Office 365 servis, Windows Phone 8 i Windows 8.1 tablet, koje će prezentirani u naredna dva dana, kao i Windows 8.1 uređaji i telefoni, te povećanje broja aplikacija koje su dostupne krajnjim korisnicima uz OneDrive platformu te predstavlja nadogradnju Microsoft servisa SkyDrive i omogućava besplatne cloud usluge za različite platforme.

Ovogodišnju konferenciju podržali su brojni sponzori i partneri Microsofta. Platinasti sponzor je Logosoft, zlatni sponzori su LANACO, KING ICT, NOKIA, CT COMPUTERS BA, Combis, K2, Check Point, a srebreni Prestigio, BBS, Mistral Technologies, Canon, R&S Sarajevo, TeamWork, [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: