{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I danas jednosatni štrajk radnika brodske rafinerije

F
15.4.2011. u 18:27
0
0
I danas jednosatni štrajk radnika brodske rafinerije
0
I danas jednosatni štrajk radnika brodske rafinerije
Radnici Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu danas u ponovo održali jednosatni štrajk, kojim traže od poslodavca da potpiše novi kolektivni ugovor, poveća cijenu rada, ali ruski vlasnik tog preduzeća ne želi ni da razgovara o tim zahtjevima.
Tri dana u sedmici radnici Rafinerije održavaju jednosatne štrajkove upozorenja, nezadovoljni činjenicom da im plaće nisu povećane ni za marku još od 2008. godine i da nemaju regulirana druga prava.

Predstavnici ruske kompanije “NjeftegazInKor”, koja je većinski vlasnik preduzeća "Petrol”, Rafinerije nafte Bosnski Brod i Rafinerije ulja Modriča, saopštili su da ne žele da razgovaraju sa predstavnicima Sindikalne organizacije Rafinerije, koju je okrivilo da vodi nelegalan štrajk.

Takve stavove sindikalci su odbacili kao neosnovane.

“Poslodavac bi, izgleda, želio da na sceni vidi radnike kako oštećuju postrojenja, ne rade, urlaju i slično”, kazao je novinarima predsjednik Sindikata Rafinerije Danilo Bročilo.

Naglašava da Sindikat mirnim okupljanjima, koja traju od 11. marta, nakon radnog vremena, poslodavcu želi da ukaže na kršenje kolektivnog ugovora i pravilnika o radu na štetu radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: