biznis
375

HIFA Petrol odustala od prodaje majica s motivom Srebreničkog cvijeta

Klix.ba
Nakon pisanja portala Klix.ba i različitih kritika javnosti na društvenim mrežama grupacija HIFA Petrol zvanično je saopćila da odustaje od prodaje majice sa motivima Srebreničkog cvijeta.

"U zajedničkom dogovoru, baš kao i kada smo kretali u priču oko koje se vodi polemika, Hifa Petrol zajedno sa Fikretom Hodžićem je odlučila da 29. 06. 2016. ne kreće u realizaciju prodaje majica. Svakako, danas potpisani ugovor sa udruženjem "Majke enklave Srebrenice i Žepe" bit će realiziran na način na koji smo prethodno dogovorili sa njima", navodi se u saopćenju press službe HIFA Petrol grupacije.

Post na kojem su korisnici HIFA benzinskih pumpi obaviješteni o akciji prodaje majica obrisan je sa Facebook stranice HIFA Petrola.

Prodaja brendiranih majica 'FH brand i HAAD design' by Fikret Hodžić #ijasamizsrebrenice trebala je početi 29. juna 2016. godine. Majice su trebale koštati 25 KM pri čemu bi 5 KM bilo donirano udruženju Majke enklava Srebrenice i Žepe.

Osim prodaje majica s motivima srebreničke tragedije, na Facebooku je objavljena i promotivna nagradna igra "Osvoji brendiranu majicu 'FH brand'". U pozivu za učešće u nagradnoj igri je napisano da je potrebno u komentar na post napisati rečenicu/citat ili stih, vezan za sjećanje na Srebrenicu.

"Budite kreativni. Tekst mora biti autorski i ni u kojem slučaju kopiran s neke druge internet stranice. Komentar s najviše pozitivnih lajkova osvaja dnevnu nagradu brendiranu majicu", napisano je.