Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najveći cirkus su pojedini optimisti koji se lože i žive u iluziji da će nekad biti bolje sa istim strankama na vlasti već 27 godina 😂
HERING mora dobiti posao, tako je rekao Čović, sve do tad i poslije toga je šuplja priča...
Ako ti Evropa daje pare onda mora Strabag dobiti posao. To nije nikakva tajna. Kada ti Evropa da sredstva da napraviš i najmanju šupu stave se uslovi da moraš imati stotine uposlenih, 50 inžinjera ili reference kakve nema nijedna domaća firma. Na kraju jedina firma koja ispujava uslove bude neka Evropska. To je tako od rata pa ovamo. Nije to nikakva teorija zavjere, to je jednostavno tako.
Bošnje su prirodno glupi a ostale nacije boli qurac tako da slabo se šta može postići....
Nace mjesec pred izbore
sve dok se i zadnji uhljeb ne ugradi, nema radova, pajel
Eto u čemu je razlika između Hrv i BiH. Pelješki most financira EU i grade ga kinezi,a uz to još dvije ponude su stigle, dok za ovo neće nitko ni da čuje. Pa ni kinezi čak.
SDPova vlada je ostavila aktuelnoj vladi (SDA) spreman projekat, raspisan tender i obezbijedjen novac. Sadasnja vlast nije mogla za tri godine odabrati izvodjaca radova. Nisu ni u SDPu sve postenjacine od prvog da zadnjeg ali cini mi se da bi oni do sada izgradili ovu dionicu i vec bismo se vozili 120 km/h na sat prema moru. U tome su bolji od SDA vlade ravno 80 puta. Jer oni su za cetiri godine napravili toliko KM ceste naspram SDA koja je izgradila 0 (nula) KM.
Autoceste federacije, onda u toj rasomoniji valjda odgovorni neki konkretni tipovi sa imenima i prezimenima, ko je bio direktor i koji jos. Tek na sta bi sve licilo kada banke kreditori nebi koliko je potrebno nadzirali proces. Novac bi nestajao a od puteva ni metra.
@mirsadgluhovic zar kod nas iko za ista snosi odgovornost?!
Ne mogu se HDZ i SDA dogovoriti cija firma ce da radi .. Zato treba sve dati strancima da rade, da se ne bogate nase gazda na minimalcima radnika :D
Nije niko ponudio mito a izvodjaca je bilo...
SDA je bila skuplja ponuda od ponude HDZ-ove i pored toga da su se i oni dobro ugradili sto znaci, ako sljedeci tender bude transparentan ne mogu nikako biti konkurentni prema ponudama Kineza ili Turske.
Ovaj tender će biti raspisivan toliko puta sve dok ga ne dobije EUROASFALT !!!
Tj. glavni EU igrac - STRABAG! Fer plej nema sta!
I na kraju balade kao vise puta do sada spomenute kompanije ce se drzati striktno ugovora i cekati neku neispunjenih obavezu Vlade po ugovoru,logičan slijed dogadja je obustava radova navedenih kompanija i naravno vise milionska tuzba i povlačenje iz projekta..provjeren recept..
sve teze se nasim vodjama "ugraditi" pored ovih europskih institucija. zasto nas ne ostave na miru i puste nase glavesine da cijede narod do smrti i kupuju stanove i zgrade u becu za svoja pokoljenja
to sto neko nudi 20% nize ne z aci da je i kvalitetnija i bolja izgradnja. s druge strane "dodatni radovi" ce to svakako prešišati, tako da nema svrhe o tome govoriti.
Evo vam eskluzivno snimak beznije 28 divizije koju sam vam obecao juce... https://youtu.be/WI7AFvRCIpA