{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Generalni štrajk u Željeznicama RS-a

F
3.6.2011. u 10:23
0
10
Generalni štrajk u Željeznicama RS-a
0
Generalni štrajk u Željeznicama RS-a
U Željeznicama Republike Srpske jutros u sedam sati započeo je generalni štrajk koji će trajati do ispunjenja zahtjeva koji su upućeni Vladi RS.
Sindikalne organizacije u ovom javnom preduzeću inicirale su novu obustavu rada jer je došlo, kako smatraju, do direktnog kršenja sporazuma s upravom preduzeća, kojem je 15. februara garant bila Vlada RS-a.

Predstavnici sindikata naglašavaju da su zadnju platu primili za januar i to u visini od 70 posto i bez toplog obroka, a da se zaposlenima duguje više od 20 miliona KM.

Osim isplate zarada i drugih davanja, traže i istragu, te utvrđivanje odgovornosti za teško stanje u ovom javnom preduzeću.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Željeznica Zlatko Marin potvrdio je da im Vlada za sada nije ništa ponudila, osim prijedloga da odgode štrajk i daju vrijeme kako bi se izvršila stabilizacija u preduzeću.

U Željeznicama se tokom štrajka poštuje minimum procesa rada, kako, navodi Marin, ne bi ugrozili vitalne privredne parametre.

Teretni željeznički transport odvija se prema planu, saobraćaju i međunarodni putnički vozovi, a redukovan je unutrašnji putnički saobraćaj.

Marin je potvrdio da nisu prihvatili prijedlog entitetske vlade da se održava minimum procesa rada tako što bi na prugama bilo preko 70 posto vozova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: