Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta vi imate sa pomoci od drzave i aerodroma. Vi niste nacionalna kompanija nego 100% privatna. Kakvu vi reklamu i pomoc ocekujete.
Nemas ti pojma kolke su federalne taxe i ostala davanja na SA aerodromu...Mostar ih nema,isto ko sto uz racun za struju ne dobijaju rtv taxu...Toliko se stoke uhljebilo na SA aerodromu da non-stop namecu nove namete
Udrimuski@zemlja nam je puna eksperata kao sto si ti i jos gori od tebe nazalost vladaju drzavom zato sro ih takvi kao ti biraju.Logicno je da domaca aviokompanija ima povlastice u odnosu na strane aviokompanine ili mislis da ce u hrvatskoj bilo koja kopanija dobiti iste uslove kao sto ih ima Croatia Airlines.LJUBOMORA NAS UBI.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Koje su to varalice!!!! "Uzimajuću u obzir da su svi putnici u prosjeku potrošili 750 eura tokom svog sedmičnog boravka u BiH, dolazimo do zaključka da je FlyBosnia sama 'uvezla' više od 23 miliona eura potrošnje u BiH ekonomiju od koje je država BiH imala direktnu korist od 3.9 miliona eura putem PDV uplate". ----------------- Koliko je samo Centrotrans putnika prevezao/uvezao ili Wizz air pa ne znam da ih bas drzava subvencionira i daje povlastene uslove!!!!!
@Kettu Wizz itetkako ima povlastice! Subvencionirane su im linije od TK. Informiši se pa prilčaj. Strana kompanija, država plaća.
grad sufinansira wizzair. tj ne moraju da placaju mnoge takse isl. zbog toga su se i stacionirali u tuzli. aerodrom nema mnogo zaeade od njih al ima citava drzava kroz turizam i bolju povezanost nase zemlje sa svijetom
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Odakle pravo privatnoj firmi da zloupotrebljava ime Bosnia. Oni moraju državi platiti za brend i ime
Nisam znao da klix objavljuje ove promo clanke koje su pisale lokalne placipicke flybosne. Bljakkkkk
Tariče,Aida ja se iskreno nadam da niste vas dvoje smislili ovaj članak,ako jeste ni Tuzla vam ne može pomoći,.a ako niste onda odmah ujutro nabijte nogom onoga ko je ovakav članak napisao,a specijalan pozdrav g.dinu Crisu Gabrijelu koji je skontao sa kim ima posla i zbrisao odavde....
Ja sam stvarno imao 2 iz matematike ali sam zaslužio tu dvicu, ako ih je prevezeno u BiH 30.000 onda su ti putnici još ovdje ili ih je neko drugi odvezao, jel bi onda broj prevezenih putnika trebao biti 60.000 , a ako ih je ovamo prevezeno 15.000 onda se ta računica od 30.000 slaže ali se ne slaže onda ona druga...23.000.000 eura...
Velike čestitke i ja bi ih predložio za dvije ovogodišnje nagrade , prva za Ginisovu knjigu rekorda , a druga za nagradu 100 najboljih u organizaciji BBI banke, pa bi ih i prijavio onda i za neke internacionalne nagrade.. sve do Velikog Nobela... Još jednom hvala vam na ovim izuzetnim i nesvakidašnjim dostignučima....Uspješni bankar i Aida...Neprocjenjivo...
Prvo da čestitam 30.000 putnika .12.000 putnika u jednom mjesecu je stvarno odlično uzimajući u obzir da maximalan broj putnika na tom modelu aviona iznosi 156 osoba. Ako pomnožimo 30 dana sa 156 putnika u dolasku i to onda sa 2 ( imaju dva takva aviona) dobijemo rezultat od 9360 putnika za mjesec dana i to da je svaki let bio u dolasku bukiran 100 %... Eto uspješni mladi bankar i Aidica su uspjeli ubaciti na let još dodatno 2640 putnika preko maximuma.
@propast2020 ne znam sta ti nije jasno u racunici.m 156 x 2 (odlazak i dolazak) = 312 x 2 (2 aviona) = 624 x 30 (dana) = 18720. Njihova racunica se bazira na 65% popunjenosti na svakom letu.
Pa sto pricate gluposti.Vi ste privatna kompanija,pa da vas drzava financira.Rudari u jamama trebaju pomoc,a ne vi i Arapi.Pa taj vas direktor,uspjesni bankar bas vas je sredio.Vec ste uspjesno u dugu milion maraka u rekirdnom roku.Gasi kompaniju kad nije profitabilna.
Hahahaha, nisu imali cjenovnik usluga kada su potpisivali ugovor... ili im je neko obećao nešto uz ''ten percent''?
U svakom slucaju trebate prebacit operacije na Tuzlu, samo, taj manjak putnika sa Luton aerodroma je iskljucivo vasa krivica jer ste odabrali najgoru mogucu opciju. Da ste uzeli bilo koji drugi aerodrom u Evropi bio bi uspjesniji. VB zahtijeva vize gradjana i niko nece letjeti za Britaniju osim diplomata (koji cesto imaju charter letove).
Da bog da i propali, ptice na grani znaju da je Bakir namjerno uništio BH Airlines prije onoliko godina da bi on, pardon Al Shiddi, ovu aviokompaniju napravio i oprao još koji milion od ukradenih donacija
Ako je vec do brojki sto ne letite za kinu... ove vase brojke bi skocile odmah...
Plaho su uspjesni!
Sarajevski aerodrom kocnica razvoja vazdsnog saobracaja u BIH. Najskuplji u regionu. U talu sa lufthansom ne daju nikome da otvori solidnu liniju prema Evropi.
E vala i ovih sto preseravaju,ispade da nije njih niko od ovih 30000 nikad ne bi dosao u Bosnu,pa kako su dolazili prije vas? Usput receno ovi koje oni dovoze su arapi koji najmanje trose(saudijci),gedaju najjeftiniji smjestaj,privatni.Rentaju auta,privatno i od toga drzava ima malo koristi.Vise imaju pojedinci,sto je takođe za pohvalu.Ali nemojte lagati da ste vi uzrok dolaska miliona u BiH.Mozda odlaska miliona iz nje.
kakvi crni Londoni i Ri, drzite se vi Rijada, Kuwajta i Bahreina