Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato je onaj cifut promjeno ime facebook-u
Ali cuj ti molim te ,minimalno 15%... nista hajmo uvesti 80% kao u komunizmu ,a znamo kako je to zavrsilo 😉
Jučer sam ovo rekao, ovo je njihov način kako da spase planetu i ekologiju, povećaj poreze i takse, uvedi nove procedure koje ćeš naravno opet platiti itd, klasična pljačka na foru zaštite životne sredine.
Sve se ide ka jednoj globalnoj valuti. I jednom gazdu ili pripreme za jednog Vladara svijeta. Ukidaju se ili izbacuju sve valute... Uskoro
Znači gdje je porez na kruh bio 5 % sad će biti min 15 %.
One world one goverment one currency one tax system. Meni se ovo ne sviđa.
Jel bilo šta na marginama?
nije lose ovo
Malo im je al eto daj i 15% pa će se nekako
Ne kontas da je vec u svakoj zapadnoj drzavi porez na dobit minimalno 30%... Pogledaj malo koliki su porezi na dobit u industrijskom drzavama.
Ništa više nevidljiva ruka tržišne ekonomije - samo vidljiva ruka G20 koja zavrće ruku svojim multinacionalnim kompanijama da postanu porezno jednonacionalne u svojim matičnim državama. Drugim riječima siromašni uzdajte se u se i u svoje kljuse. Kokakolu ćete uskoro kupovati preko amazona.
Ovo je, zapravo, fer. Monaco, Lihtenštajn, Djevičanska Ostrva i slične poreske oaze su na gubitku, ali sve ostale zemlje će imati neke koristi. Male kompanije su uglavnom i plaćale visok porez državi iz koje dolaze, sada će to i najveće kompanije morati. A 15% prihoda za npr. Amazon u nekoj regiji nije mala svota
Ma nije fer, najmanji i najsiromašniji će izgubiti najviše. Npr. imam it firmu, u BiH gdje je porez na dobitak 10%. U Austriji je 50%. Ako bude u obe države 15% logično je da ću se preseliti u Austriji jer je tamo ako ništa manje korupcije da ne nabrajam ostale prednosti. BiH na gubitku
@Pisswasser aj procitaj ponovo, nije bih podrzala, ne znam sto pises o njoj kad clanak nema nikakve veze sa njom
Ja nevidim nikakav razlog za ovo, kulturno kamatarenje
U Bosni je 10%, to znaci da uskoro dolazi jos veci teret na poslodavce. Jos dodatno 10% na dividendu vlasnika pravnog lica koje je ostvarilo dobit. U totalu ukupno 25% u roku od sljedecih 5 godina.
Uvijek ce postojati jedna drzava gdje ce strucnjaci smjestiti velike korporacije, ovo je teret na mala i srednja preduzeca po pokroviteljstvom lazne borbe protiv korporacija.
Znači ako je negdje bio porez na pekarske proizvode, mlijeko i sl. osnovne životne namirnice, sad će MORATI biti min 15 % a poznajući glad korumpiranih vlasti, biće min 20 %. Na ostalo možda i 30 % Faraoni izlaze iz sjene, a oni imaju samo robove, obične i povlaštene.
Nisi u pravu. Ovo se odnosi na firme koje prave minimalno 750 miliona eura prometa
pa nek i amerika smanji poresku stopu, pa velike kompanije nece morat registrovat firmu na sejšelima i sličnim zemljama.