Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato što se nekom jevrejinu na wallstreetu digao....
ocekuju se belaji
Kakva bola unca,uđeš pročitaš i ne znaš šta si pročitao,prevedi jbt da normalan čovjek zna koliko je to zlato.
Meni su i švicarci dobri. Par desetina tisuća švicaraca daje sigurnost isto kao i zlato. Kurs lagano raste, prati inflaciju. Mirno spavaj dušo moja...🤗
SAmo BiH centralna banka je prodala zlato da zradi na kamatama na frisko odstampane dolare. Oktroisani provode narativ i vracaju dug ovim sto ih oktroisase.
Tačno u srijedu! Američki dolar je izgubio stvarnu vrijednost (money as value) preko 90% zbog propadanja američke privrede i štampanja novca bez pokrića. Američki su ekonomisti još prije 2008 izašli sa činjenicom kako FED štampa $ od tankog vazduha (ukucati: they've printing money out of thin air) cime hoće reći da 1$ vrijedi koliko i prostor koji novčanica zauzima u vazduhu 🤣 usput otkud tzv kurona, rat u Ukrajini i sl. do odvraćanje pažnje javnosti.
Po ovom clanku inflacija se nije desila, pa eto nema osnove za vise cijene zlata.
Zlato je korisno za ljude.. Tako je glasila informacija koju smo pogresno protumacili pa su se naivni ljudi poceli kititi s njim. Zlato se danas koristi uglavnom u elektronskoj tehnologiji I jedan je od najboljih provodnika. I informacija o zeljezu, koje nije sa nase planete, je protumacena pogresno pa pravimo bombe I slicne gluposti.
"Najvise nego ikada" ... bravo lektore...
Printa se novac (fiat valute) bez pokrica u ogromnim kolicinama. Jedan gram zlata vrijedi ko sto je uvijek i vrijedio, ali dolar i euro vise ne vrijede ko sto su vrijedili.
Za laike je preporuka ulaganja u različite segmente (štednja au banci, obveznice, dionice, nekretnine, pa i zlato). Za našu Centralnu banaku takvi savjeti za laike nisu bili dovoljno sofisticirani, pa se zlato prodalo, i još se tvrdi kako je to bio dobar i opravdan potez. Imam dojam da je, osim nekog pozitivnog efekta u godini u kojoj se zlato prodalo, a što je već sa sadašnjom cijenom zlata anulirano, takava potez samo bio štetan.
Prodali ga oktroisani munafici da vrate dug ovima sto su ih oktroisali. I jos nas ubjedjivali da je to pravi potrez i da ce zaraditi na kamatama na dolare.
BANKE I SVJETSKO LIHVARI ZNAJU DA JE DOLARU DOSAO KRAJ ZATO SE I KUPUJE ZLATO
kako bi dolaru dosao kraj kad monetarnu ekonomiju vode rotshildi i njima slicni neljudi, oni odredjuju sta ce i koliko vrijediti. a mi mozemo samo da sjedimo i nagadjamo....
zato sto su mu do sada sa manipulacijama drzali cijenu nisku sve dok nisu pokupovali sta se može.vijena je trebala davno biti veca zbog svjetske inflacije
Nije sve u parama,ima nešto i u zlatu.
Zlato je mjerilo vrijednosti
moze meni jedna poluga