Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato sto sve puno kosta :) salu na stranu, pa Mostar ima najbolju klimu jedan od rijetkih gradova koji nema zagadjenja, blizu mu more, blizu i planina... Jedino malo dvise desnicara ima, al' eto..
Hoces da kazes u Mostaru ima vise desnicara nego u SA ili BL? Pa neki dan ti Bakir laje na Titove generale ljevicare, a za BL je suvisno ista pisat.
Dovoljno je pogledati kolike prihode poslovni subjekti prijavljuju u Mostaru i sve je jasno. Mostar ima firme s 4,351 mlrd. KM prihoda per capita 43.510, npr. Zenica na isti broj stanovnika ima firme s 2,173 mlrd. KM prihoda per capita 21.730. Mostar ima duplo jaču ekonomiju od bosanskih gradova. Mostar ima turizam i veliki broj studenata iz RH + njihovu rodbinu koja im dolazi. Svima njima se skuplje prodaju razne usluge i to sve skupa kad se zbroji dobijete najskuplji grad u BiH.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Placas parking u dvoristu sopstvene zgrade koju je Tito sagradio prije 40 godina da bi se bogatili sadasnji HDZ tajkuni.
Zašto je Mostar jedan od najskupljih gradova za život u BiH? zato što se čović za sve pita.
Koliko je u Mostaru jeftinije grijanje u odnosu na Sarajevo? Samo na toj razlici pokriješ sve ovo ostalo...
najbolji pokazatelj kvalitete zivota sveukupno je postotak iseljavanja po stanovniku ! U MO je to ogromno, a u SA npr sve su uhljebske institucije, i nema potrebe za kruhom pored pogace !!
razvikan grad, puno turista, ima i digitalnih nomada koji rade iz mostara a dosli iz tipa Amerike i imaju placu po desetine hiljada dolara, to automatski dize kupovnu moc naroda iako su manjina mogu lakse i brze iznajmit stan npr za vece pare. samim tim, automstski npr skuplje kirije
glupsone pise da su kirije 3-4 x jeftinije od sarajeva
Najljepsi grad u BiH i trba biti najskuplji
Preskupo. I prestanite pisati kako je to eto zbog većeg standarda u Mostaru: Prosječna plata u Sarajevu je 1500 maraka, u Mostaru oko 1100. Većina arapskih turista, dijaspore, Sandžaklije... sve se to slijeva u glavni grad. Da je prosjek manji zbog istočne strane, koliko neki tvrde, razlika u prosječnim platama opet ne bi bila tolika...
Stanovi duplo jeftiniji u Mostaru nego u Sarajevu,Sarajevo je ipak metropola...u Mostaru ima više službenika na aerodromu,nego im sleti putnika za mjesec.
Poslje Mostara ,najskuplji je Široki Brijeg.... Svako toliko se ta dva grada smijenjuju na listi najskupljih ali su realno i među najrazvijenijima
Imaju jaci standard
Sto veci standard vece cijene...ovaj sindikatlija samo kosta...sta on radi...kako on prezivi a.nista ne radi osim da palamudi...ja bi na njegovom mjestu odselio npr u zivinice...karta sigurno jeftinija a i brze dodje sa jednog kraja grada na drugi hehe..
Odgovor na to je jednostavan kao i uvijek. Zato što ima dovoljno ljudi koji to 1. mogu i 2. žele platiti. Osnove ekonomije. Mostar je, ili barem jedan dio, integriran na razne načine, ekonomske, društvene..., u RH. Tamo su i cijene usluga i primanja veće. Domino efekt.
Recimo Dubrovnik diže cijenu rada u Trebinju, Italija u Istri, jeftina Srbija spušta cijene u Slavoniji...
Zato sto je vlast nesposobna da zastiti svoj narod zbog korupcije i svega ostalog sto prolazi.Zbog turista turističke cijene i za domace gradjane bas kao i u Sarajevu,na Ilidzi u trgovackim centrima Arapske cijene hrane i pica..Kafa na ilidzi se nemoze popiti ispod 2.5 do 3 km katastrofa a od 1 kg kafe naprave 150 kafa.Trebaju malo urediti tu oblasti i istjerati inspekciju na ulicu neka radi svak svoj posao .
Zato sto je blizu relativno Dubrovnika😂
Ne iđe u Mostaru cila plaća priko računa. Zato je manja nego u Capajebu.
radi uhljeba, nemozes Him usta napunit' koliko su gladni i prokleti