Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Niti ce ovi bankrotirati niti ce Kina i Japan dozivjeti katastrofu.
Neće bankrotirati...zato što su već bankrotirali, samo na vještačko disanje se još održavaju u životu, samo još narodu treba da obznane. Ja ne znam u kojem svijetu i univerzumu ti živiš. Od Bretton Woods-a 1944 i 1971 kad je ukinuta konvertibilnost dolara za zlato, zapadna civilizacija klizi ka ovoj katastrofi.
Genauso i šta ti imaš od tog što ti to sve znaš? Da ne čuvaš ušteđevinu u Turskim Lirama 🤣?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
legendo prije bankrota, oni ce bukvalno opljačkati cijeli svijet npr epidemija, natjerati na rat i sl. (a onda sa strane uzeti sve što ima vrijednost za njih, zavadi pa vladaj). Kao i do sad uvijek im je bilo draže tuđe, i vazda rješavaju tuđe probleme pored svojih i nisu naučili da budu drugi već prvi pa makar i u najgorem.
Razumio bih, nekako, da se klixovim prepiskaralima u jednom od serije prepisivačkih aktivnosti poduprtim neredaktovanim google prevodiocem, omaklo da je bilion na našem maternjem jeziku milijarda... Ali u svim? To direktno upućuje na epidemiju elementarne nepismenosti mlađe populacije. Strašno je na šta smo spali.
Kad tad ce doci dan kad se vise nece moci zaduzivati, nece vise postojati niko ko bi im toliki novac mogao pozajmiti. Ovo iz godine u godinu samo raste, trosili su pare koje u sustini nisu ni imali
A kako bi ti izveo onda kapitalne investicije poput puteva, mostova, aerodroma, luka, javnog zdravstva?
Ukoliko se to desi Kina ce da procvjeta jer se dolar vise neve koristiti u globalnoj trgovini tako da bi Kina vise dobrog izvukla nego loseg. Mislim da ce zapadna igra po svemu sudeci propasti, stampanje novca kad hoce i koliko hoce mora kad tad dovesti do kraja.
Ja ću pojest govno ako imaš Yuane sasivene u jorganu.
Da bi se promjenili dan i noc treba da prodje odredjeno vrijeme tako i sve ostalo. Dovoljno si mi rekao kakvo je tvoje razmisljanje. Ocigledno mislis da se takve stvari preko noci dese zaspes sa dolarom probudis se sa yuanom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nešto previše članaka koje čitajući ima se osjećaj da je za sve katastrofa, osim za SAD, ako SAD bankrotira. Kina je preživjela razne unutrašnje revolucije, pa će i ovo. Trećina američkog tehnološkog sektora se odnosi na prodaju Kini. Kina samo da ispuni tu prazninu, eto je za par godina opet s laganim rastom.
Pa za koga nebi za cjeli svet. Oni i cuvaju ove gluposti sto se prodaju
Sreća pa ja svoje prodadoh na vrijeme. Sad bi zijanio 200$
Suplja. Dolari se printaju u americi. Kad zatreba upale plotere i smire situaciju do daljnjeg :)
E sto ih Ameri zegaju
a zna li se koliki imj eprocenat vakcinisanih i koliko su primili booster doza? Zar nisu pomrli kako je najavljivano svi koji se nisu vakcinisalI? Gdje su tiMinotauri i Kentauri epidemije X? Pitam to zbog ekonomije,da znam isplati li se ulagat i da sačekam
Po ovim nasim balkanskim financijskim i politickim strucnjacima Amerike davno vec nema
Zivimo zanimljiva vremena.
Za Kinu je 2 triliona smiješna suma. To je za njih dvogodišnji rast BDP-a kad pretvoriš u dolare.