Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I da je 1200 a rijetko gdje jest, meni jest u IT industriji sto je najmanja moguce, stan ti uzme pola sa rezijama jos vise. I onda zivis sa 400KM, kako to opravdavate onda ?
Opravdavamo tako sto ti uzmes seminar kurs zaradis, radis u uzivas sa pr hiljada. Samo kukanje
Jedan siromašan seljak mi objasnio taj prosjek .kaže ja jedem kupus a gazda meso pa u prosjeku bila sarma
pa i kod inflacije je tako jedan dio poskupio,a drugi dio pojeftinijo, ukupno malko poskupilo ... i sta sad?
Da je tako svi bi zivjeli ovdje a ne jadni da umirau od gladi... Koliko ih samo ode preko pickjobs stranice van iz drzave radit, pa gubimo ljude u jednom danu vise nego ikad... Ovo treba sve smijenit da se uspije smirit to... mislim da drugog rijesenja nema
Valjala je lani hiljada,k'o ove godine dvije..
880BAM
Ovi mrzitelji Fadilovi su govorili da ce drzava bankrotirati. Zahvaljujuci najboljem premijeru ikada uspjesno smo izasli iz svih kriza. Bravo Fadile.
Ovi mrzitelji Fadilovi su govorili da ce drzava bankrotirati. Zahvaljujuci najboljem premijeru ikada uspjesno smo izasli iz svih kriza. Bravo Fadile.
Dizanjem plata se diže kupovna moć i samim tim održava inflacija. I tako u nedogled. Rast plata treba držat na nižem nivou a kamate dignuti i samim tim opada potražnja pa i cijene/inflacija.
Sledeći 10. Godina je priča "bila je kriza, a mi smo ovako osakaćeni i siromašni i to izneli, moramo pozitivno misliti, ovo je sve naše bla, bla"
Ljudi su napravili inflaciju ponasanjem tako isto mogu i deflaciju da su slozni!
Dobro se živi
Mizerija. Cijene kao u EU i veće, a plate malo veće nego u najnerazvijenijim zemljama svijeta
Prosjecna. To je ona: ja imam 65 godina, unuk 13. Prosjek nam je 39 godina i je li to dobro? Jeste, sta to njima znaci kada ni jedan ni drugi ne j...u.
dobar ocm jesil ga sam smislio
To znaci da bi i porodiljna naknada trebala biti toliko.
Prosjecna plata se ne moze racunati na ovakav nacin. Treba razdvojiti plate u dvije skupine od 50-1000 KM i plate 1000 pa navise. Pa bi vidjeli kakav je prosjek.
Prosječna plata raste, jer klošari povećavaju minimalac. Kada se onda uzme najveća (njihova) i minimalac koji samo povećava troškove poslodavcima i obrtnicima, dobija se prosječna od više od 1000 KM. I onda oni govore, eto nije loše, bolji smo od drugih zemalja. Umjesto da klošari smanje poreze, realna plata bi se povećala
Ovu inflaciju nijedno povecanje ne moze ispratit