{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ProCredit banka donirala 550.000 eura za ugrožena područja u BiH i Srbiji

22.5.2014. u 11:00
191
13
ProCredit banka donirala 550.000 eura za ugrožena područja u BiH i Srbiji
191
ProCredit banka donirala 550.000 eura za ugrožena područja u BiH i Srbiji
Danas su ProCredit banke Bugarske, Kosova, Makedonije i Albanije, kao i banke u Bosni i Hercegovini i Srbiji, odlučile osnovati poseban fond i donirati ukupan iznos od 550.000 EUR za pomoć ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Sredstva će biti usmjerena kroz inicijativu "Komšija za komšiju" organizovanu od strane svih šest banaka. ProCredit Bank u Bosni i Hercegovini i Srbiji će distribuirati donirana sredstva u formi humanitarne pomoći, kao što su medicinska i higijenska sredstva, prateća oprema, i specijalizovana vozila za ugrožena područja.

"Nadamo se da će pomoć u što kraćem roku stići do ugroženih područja. ProCredit Bank u BiH će sredstva u vidu interventne, ali i dugoročne pomoći kao što specijalizovana vozila, uputiti na područja najviše stradalih opština, i to prioritetno Doboja, Bijeljine, Maglaja, Šamca, Odžaka i Orašja. U toku je dostavljanje prvih kontigenata pomoći. Namjera nam je primarno se usmjeriti na nedostatke u medicinskim potrepštinama. Zahvaljujemo sestrinskim bankama, našim dobrim komšijama, na razumijevanju za potrebe ljudi u ovoj situaciji, te na brzoj i efikasnoj reakciji", izjavio je Edin Hrnjica, uime Uprave ProCredit Bank u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: