Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko će poreznu kontrolisati i njihove inspektore?
samo dajte geografski gdje kontrolisete, ovako se stice dojam da samo cesljate Bosnjacke sredine
Javna je tajna da se vode duple i troduple knjige, da se roba iz skladista za koju nije cijena oznacena donosi i naplacuje a ona sa polica ostaje itd. Neki izdaju jedan fiskalni racun a onda sljedecih 7-8 kupaca ne dobije fiskalni i tako u krug. Hrvati imaju dva clana nadzornog odbora Uprave za indirektno oporezivanje - ministra finansija FBiH Jelku Milicevic i ministra finansija BiH Vjekoslava Bevandu i jos plus Miru Dzakulu direktora UIO. Jos onda lazu da su ugrozeni.
To nema nigdje u svijetu, da onaj koji stavi pečat i potpis na dokument kao što je završni, koji je žestoko modifikovan i prilagođen (mutne radnje), ne odgovara ni za šta. A i ova kontrola će vjerovatno biti po sitnoj boraniji i konkurenciji od znamo koga, nego tamo neka prava kontrola.
Ma kome vi pričate sve uvezano računovodje,revizori i inspektori su šljam ove države.
U zapadnim zemljama je super plaćati porez kad u svom okruženju vidiš rezultate toga, dobre ceste autoputevi, rasvjeta, parkovi, dječija igrališta i druga infrastruktura. Dakle vidiš gdje tvoj udio od poreza je utrošen. A kod nas gotovo sav porez.ode na plate uhljeba i to kako sad otkrivamo sa lažnim diplomama. Tad se osjećaš prevarenim
Smiješni ste za ovoliko godina sad ste se sjetili ,a svi znate šta se radi i kako se radi.Nisu samo računovođe krive ,zna se ko im naređuje.
Država - najveći reketaš.
nema računovodja niti te profesije, uništile su ih gazde i poreski činovnici. računovođe su ovdje suvišne. nijedan stručan pošten ekonomista zato ne može a niti želi biti taki računovođa naročito oni koji su pošteno stekli a nisu kupili ili dobili na guzove taj sam po sebi glupi bezvrijedni certifikat. tak nećete vi kontrolisati ništa jer kako bi bez njih dalje delali što i do sad.
Postoji li i 1 mlad covjek da ovdjr moze posteno zaraditi i smije investirati ! Ratno-stranačke hulje,i neznalice su brutalno uništile privredu! Sada još ovi lešinari, i paraziti da oglodžu leš i to je kraaaaaj priče o ovakvoj Bih
Ja sam na drugom kontinentu i nedodirljiv sam za njih.....
kontroliste i DeKKstop računare
Iskontrolišite sebe ponekad.
Računovodje najveći muljatori u zadnjih 25 godina.. treba to sve raskrinkati
Neka ste im dojavili preko Klixa!
kakve veze ima kad su svi fin izvjestaji potpisani i predati do 31.07. i sad ce samo procesljat one koji su potpisali a nisu imali licencu ili certifikat.
Sve lopovi gdje god krenes