Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po meni niko ne smije posjedovati vise od milijardu dolara jer je to pretjerano rasipanja resursa za jednog covjeka, pretjerana pohlepa i pretjerana moc. Ne smijemo imati pojedince bogatije i mocnije od citavih drzava. Lijek je jednostavan - bogastvo iznad 1 milijarde 99% poreza pa ne bi bilo besmisleno velikih jahti i ostalih ubleha...
I preko miliona bi ja zabranio. Cim to ima malo vise para odma' se qurci, odma' se petlja u politiku, izbjegava zakone, namotava sebi jos vise.
od pocetka oporezivanja je ista prica, vlada angazuje i placa dobre ljude da prave zakone koji ce drzavi punit dzepove a ultrabogati angazuju najbolje ljude koji ce im trazit rupe u tim zakonima... igra macke i misa koja ce trajat do dana sudnjega
Zakone pišu pravnici u kancelarijama velikih koncerna, a to se zove strateški papir ili slično. Nerijetko ti tekstovi završe u parlamentima na glasanju i postanu zakoni. Puno je primjera gdje se preuzimaju i pravopisne greške.
Da je pravde zabranili bi se mioneri a sve preko milijarde bi se davali siromasnima
Placas porez na platu. U nekim zemljama i preko 50%. Znaci otimaju ti novac koji si zaradio i daju ga neradnicima, foteljasima, drzavnim lopovoma koji ga kradu itd. Svuda je tako. I onda opet placas porez 20 do 30 posto kada kupujes bilo sto. Prakticki drzava obicnom covjeku otima 70% njegove zarade. I sa tim parama prave ratove i ubijaju neduzne po cijelom svijetu.
Ma zašto? Bolje oporezovati siromašne umjesto njih!! Siromah je svakako naviko plačat porez!!
A cuj mobilan, pa valjda ima papire gdje je prijavljen i koji pasos ima, ili gdje mu je sjediste firme... Ili se ne zna, i kakvo je uopste generalisanje, cuj ne moraju placati porez, ako nisu do sad placali nemoj ni od sada....
Sve preko miliona je brutalno puno para. Koji ce im, nisfa sa sobom nece ponijeti osim teskih sejtanluka. Ko zna kakve perverzije ti bolesnici namisljaju da bi om zivot bio iole zanimljiv.
Jes za tebe preko milion brutalno puno para.
Ne treba oporezovati nego ograniciti cijene monopolistima isto i kod nas u buducnosti kada bingo kupi sve trgovine
Otvorimo ziro racun za pomoc milijarderima
Piši propalo!
Znači ljudi koji radom i trudom postanz bogatihi njih treba kazniti porezom, a ovim što su se držali comfort zone njih nagraditi. Tako treba i u školama, djeca koja dobiju 100 bodova na testu da doniraju određeni dio bodova ovima što nisu ništa učili, jer šta će im 100 bodova, mogu i sa 50 imati prolaz.
Problem je sto svaka igra Monopola ima kraj. Neka bogati budu bogati ali treba imati mjere i red da se sprijeci postojanje extremno bpogatih i extremno siromasnih. Srenji put je uvijek pravi put jer greska od idealnog je najmanja.
Trebaju milijarderi firme zatvorit i stoku poslat da cuvaju krave po livadama. 😂
PRIKAŽI ODGOVORE (1)