Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
čuj sda botova, do jučer pričali da hoče 1000 km minimalac a sad kad se to najavljuje, sad govore hoćemo 2000 , malo je 1000 hahaha
E čuj njive a sjjbo 800 miliona što mu je Novalić ostavio u budžetu i još nas zaduži za 200 miliona kredita. Samo se ne zna ko je gori i opasniji po državu Njiva Nikšić koji sa Dodikom gradi zgrade po Trebeviću ili Kroanković koji opet služi Zagrebu
Zele na inflaciji da kazu da su povecali plate a potrosacka korpa skoro 3000 KM
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
ako im ovo uspije nikad vise ezdea nece vidjeti vlasti
E čuj njive a sjjbo 800 miliona što mu je Novalić ostavio u budžetu i još nas zaduži za 200 miliona kredita. Samo se ne zna ko je gori i opasniji po državu Njiva Nikšić koji sa Dodikom gradi zgrade po Trebeviću ili Kroanković koji opet služi Zagrebu
Nikšić da je ikad želio ovako nešto radnici Krivaje iz Zavidovića sada ne bi radili po Sloveniji i drugim zemljama Radili bi u Zavidovićima. Zato Nermine zna se kojim ortačkim grupama su bile želje da se preljeva i u čije novčanike!?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kralju niko nije glup to vaše to što radite je presipanje iz šupljega u prazno . Država ako je uzimala otprilike po 550 KM po uposlenim i dalje će uzimati. Smanjite jedan sabirak a drugi povećate a rezultat na kraju za vas još bolji kad se uračunaju drugi porezi i PDV naplatićete bar 10 posto više.Radnicima otprilike isto jer danas svakako niko ne radi ispod 1000 samo se isplaćuje dio kao naknada za topli obrok i prevoz. I opet na kraju će to platiti narod jer će sve da poskupi.
Samo radite i gradjani ce to znati prepoznati. Sto manje prepucavanja sa prethodnicima, odvezite ruke tuzilastvima pa neka oni rade svoj posao i dizu optuznice protiv onih koji su to zasluzili, a vi radite na ispunjavanju datih obecanja.
Obećao je premijer Nikšić još jedno povećanje/usklađivanje penzija do kraja godine pa izgleda da je slagao. Nije to lijepo.
Pa hajte više Nikšiću, šta čekate sa prijedlozima zakona!? Mjesecima ste već na vlasti, niste od jučer, imali ste dovoljno vremena valjda da pripremite prijedloge (da ne kažem da ste to već trebali imati spremno još kao opozicija).
Bolje bi ti bilo da vidiš sa Delićem gdje je zapela raspodjela pomoći stanovništvu FBiH od EU, gotovo ne znate završiti a kamoli nešto krupnije.
Nedonošce sa 6000 glasova. Ja pedsjednika i g o v a n a
Realno je da će radnik imati isto neto koliko je imao i do sada, a razlika od umanjenog bruta ostaje robovlasniku.
Do godine aBd i dvije da budu... idemo ka eu nezaustavljivim tempom
Niksici tu postoje dva problema: 1.Vrlo moguce da ce radnici vracati svojim gazdama u koverti dio ovog povecanja u protivnom otkaz. 2.Ako je najmanja plata 1000 KM,onda onaj sa VSS trazit ce 2.000 KM. *Rezultat na kraju ce biti ovaj,da ce nam vlasnici firmi poskupiti svoje usluge.
Kilogram kifli košta 10 KM. Jeste li to znali? Poslije ovih reformi košta će 15KM/kg. Država nije spremna se odreći jedne KM,sve ovo je presipanje iz šupljega u prazno preko leđa poslodavaca,radnika i naroda. Do sada su se nameti samo povećavali,svaka reforma završi tako što država više otme od naroda. Reforma treba krenuti od države i njenih institucija da se kazne odgovorni za rasipanje novca poreznih obveznika na nepotrebne automobile,bolovanja,putovanja i ostalo.
Sta ti zelis tele jedno glavato, izdajnicko, primitivno, nesposobno.
SDA boz kaze sjebo 800 miliona sto mu je Novalic ostavio, pitanje ; za moga je on ostavio 800 milona, zar nije poenta da se pomogne ljudima i da se investira, a ne skupljati u budžet i onda podjeli SDA sa 10 firmi i 100 ljudi. Ljudi raspiratoru su Vam prica za sve, po tom principu su krali gdje su stigli 30 godina.
ovo je dobar potez,ustvari jedini moguć i logičan, e sad je na poslodavcima, hoće li tu razliku u svoj ili džep radnika,ako hoće u svoj džep, neće im imati ko raditi ,ali bukvalno svi će otići vani
Prije ovog imali smo klauna a ovaj je kao bajram vidis ga 2 puta godisnje, sta radis? Prazne jeftine rijeci nista ne znace ti si kao sda koristis wishful thinking, put your money where your mouth is.
Nema selameta dok se ne vratimo na pola hljeba, kašika marmelade i margarina i 10 cigara dnevno