Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
radis citav zivot nadas se koliko toliko sigurnoj penziji i onda zivis ko bogalj...... jer te sistem pokro.... naravoucenije: patriotizam je samo za hulje profitabilan.....
Šta imaju veze Britanci sa Malezijski penzionom fondom. Na žalost, imaju. Drže ih u ropstvu i za j...a
Iz teksta nista nije jasno. Ne znam kako moze biti problem ako uzmes dio svojih para prije penzije pa onda na kraju dobijes manje, kako to moze naskoditi ostalima? Bice da je problem u necemu drugom, i ovaj sistem je "pay as you go by" gdje trenutni radnici placaju trenutnim penzionerima, u stvari ponzi sema. To je dobro funkcionisalo poslije 2.s.r., a sad je zbog promjena u demografiji (piramida starosti, duzina zivotnog vijeka) neodrzivo.
Rijetko gdje ima gore nego što je kod nas, što se penzije tiče
Ima rizik u omogucavanju dizanja penzije prije penzijskog doba. Ali neki ljudi u tamo u masi sto imaju prilicno dobru penziju kasnije, recimo 4000 eura, i imaju sve odplaceno kad dostignu penziju mogu sto se mene tice slobodno da manje placaju. Mozda reci da mozes manje placati za penziju ali da ti mora ostati minimalna penzija u visini minimalne plate po zakonu drzave.
Sta ja imam uplacivat penzioni fond? Ionako cu prozracit lubanju u 50. godini zivota
nemoze niko slagat ko ova redakcija klix-a oni stvarno nemaju vise sta da pisu pa se nadlaguju. 😄
Ja od plate ne dajem ni marke PIO/MIO, samo privatno životno osiguranje i doviđenja.
docekaces aha...... mlogo si yben :D
Samo dubai, samo kartel, bice para sa verom u boga
I nama su uzeli boga oca pokrali narod penzinere i dana vozaju najbolja auta ,kupuju stanove po EU , a narod gaa puši. Dobri naš Izetbegović i babo i sin kako je samo znao da nam borcima neće bit lako posljerata.
Zašto da placamo penziono moramo raditi do kraja života. Sve više zemalja uvodi penziju od 71-e godine.
Nema to veze sto ti pišeš sa poentom teksta.
To se jednostavno zove pljačka.
tako je.... ovoliki pamflet od teksta za nesto sto je ustvari pljacka - i to sistemska.....
I opet im je oko 970 puta bolje nego našem najjačem penzioneru