Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hvala Bogu vise nista ne placam uhljebima. Pozdrav iz Austrije !
@EmiRem A sto ces bolan na klixu?
Ni ja nikom nista neplacam, sta bi sad trebo prodam janje pa 10 marki drzavi? cak suprotno i tebi selam iz Podrinja
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zbog ovog te većina poslodavaca osigura na minimalac, a ostatak u koverti. Što je sramotno.
@architect - a onda ono iz koverte sutradan vrati gazdi?
I na taj nacin poslodavac sebi ubire lovu. Tako bi i Njemacka propala. Ali opet bolje poslodavcu nego Fadilu i kompaniji.
Kad sracunam jedan sam respirator mogao uzeti koliko sam poreza platio do sad,sta mislite hoce li mi Fadil dati jedan retroaktivno?
kako ces u BH sta zaraditi...ako recimo radis za 500-1500, mozes tako da radis 6 zivota crkajes i opet sve ponovo,ne mozes ni stancic od 40 kvadrata stici kako treba da isplatis. O cemu pricamo, sve se vidi po tome sto sve moras na rate na kredit onosno na godine i vrijeme i proso zivot nista nisi uradio
ispada da se porez placa samo u BiH, i vise nigdje na kugli zemaljskoj..
i sa ono malo plate sto ti ostane moras da spremas koverte za zdravstvo koje vec plačaš za muriju na auto pardon seoskome putu za školstvo itd...pa ti vidi burazeru sta ti ostane
Nije problem koliko mi dajemo državi nego što država ne daje ništa nama. Kad bi čovjek vidio neke pomake, nove ceste, bolnice, škole, urbanističke zone, razvoj privrede i turizma, ne bi ni žalio izdvajanja, naprotiv.
Upravo!
Drugim rijecima, kad izbijemo neradne dane dobije se racunica da se 2/3 vremena i zarade radi za drzavu a 1/3 za sebe. Nije ni cudo da se radi na crno.
Drugim rijecima, kad izbijemo neradne dane dobije se racunica da se 2/3 radi za drzavu a 1/ za sebe. Nije ni cudo da se radi na crno.
nije isto platiti porez u Njemackoj i u Bosni. Ovdje pola datog novca ode na respiratore i ostale javne nabavke.
Porez treba da plaćaju samo oni koji imaju primanja veća od 2000km e onda bi politicari radili a ne bi izazivali nacionalne sukobe jer bi samo 10% stanovništva placalo i ne bi bilo dovoljno za njih taj zakon odma treba donijet
Ja sam fala Allahu dobio prošle godine nazad porez oko 8500 eura. A ove oko 6500.
154 dana rada za penzioni koji se urušava, za zdravstvo koje odbija da liječi, za putarine od kojih se lomi auto i grade autoputevi u 3D maketama. Za akcize da nam uhljebi glume moralne vertikale a djecu liječimo SMS-ovima, za takse da nam polja i kuće plave svake druge godine, za porez na dohodak da nam svako drugo dijete bude nepismeno... Ne diraj ništa, dobro je ovako.
sad izracunajte koliko ljudi su ciyav svoj zivot radili da bi im se uzaludno sve odbilo za respiratore koju nemaju svrhu i par solakovih prostitutki
Ako se ne varam u Njemackoj radimo do 15.06. za Drzavu,svugdje je slicno nista novo.
@gooUser1565814142 ispravka do 18.07.
@gooUser1565814142 Mislim da je veća poenta u tome šta ti Njemačka kao država "vrati" od tog novca kroz funkcionalno zdravstvo, uređene ceste i izgrađene autoputeve, nove autobuse, čiste ulice, održavane parkove, nekorumpiranu policiju itd. za razliku od BIH
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dijasporo ne serte, i ja imam eu papire, al se više plati poreza u njemackoj, austriji. Imate 6 tačaka oporezivanja najblaža je 3 gdje su supružnici sa djecom i mogućnost vraćanja poreza. Najžešći je za samce. Al velika je istina da je u eu visa plata i viši standard čime je kvalitet života bolji nego na Balkanu.
Ti sam sebe pobi u drugom dijelu teksta u odnosu na prvi hahah
Uhljebska preglomazna administracija - nacionalisticko glasacko tijelo nam doslovno sisa krv na slamku. Ovo je odjeca nase djece, vecera sa suprugom, godisnji odmori koje ne mozemo priustiti jer zivimo od plate do plate. Zasto? Pa da oni mogu zivjeti taj ugodni zivot :) Izadjite na izbore, glasajte za koga god novog, vrijeme je.