Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
inflacija je počela prije rata - NE LAŽITE ! Štampanjem triliona eura i dolara.
Ne mlati
Pogledati emisiju "Otvoreno" HRT1 u 22.h srijeda gdje eminentni stručnjaci objašnjavaju inflaciju a kao glavni uzrok navod enormno štampanje dolara i eura.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Vjestački izazvana kriza. Krenuli su sa koronom pa nastavili sa ukrainom. Barel 106 dolara nikad nije bio jeftiniji al je litar goriva 4 KM jer drzava od litre uzima 3 KM. Moraš nahranit uhljebe nekako
Ukrajina im je samo alibi za štampanje novca bez pokrića.
Posljedica kuuurrccca.
Naslov je sve zemlje a u sustini to su EU, SAD, Australija i naravno par drzavica koje ih slijede.
Ma to samo tako izgleda, nije inflacija toliko losa
Zapad se sluzi teorijom izvrnutih teza. Inflacija nije posljedica rata u Ukrajini vec je posljedica nametnutih sankcija Rusiji tj posljedica je vlastitih odluka.
Kad god neko ušpara puno love vlasti isplaniraju inflaciju da im sve uzme. Poslije inflacije dođe recesija. Onda se firme riješe zaposlenika koji im ne rade dovoljno efikasno, a mnoge male firme završe i u konkursu. I onda sve ispočetka. Ko ima u međuvremenu neke dugove nastrada. Ik onda opet sve ispočetka. Zato se i kaže memoj ništa kupovati što nemeš ponijeti sa sobom.
Znaci ona kriza 2008 je bila nista u odnosu na ovo sad
“COVID-19: The Great Reset” od Klaus Schwab bi svako trebao da pročita. Satanistička gamad je sve ovo već odavno isplanirala.
Vidim svi sve znaju, al ljudi valja se naoruzavanje poplacati. A naoruzavaju se samo tako.
Vidi se da ovi rusofili znaju znanje. Akcija uspjesna ali pogresna meta. Pozdrav iz Bosne
Pa je li inflacija problem ili sgresija rusije na ukrajinu. Ako je vjerovati rusofilima rusija bolje stoji nego njemacka. Bice da idemo u rusiju kruha traziti. Ima li ko da je vec otisao tamo da nam javi kako je? De javite da znamo sta nam je ciniti
Bio sam tamo, od tada nosim ovaj nick koji nosim.
Imam ja druga koji je oženio Ruskinju i žive u Moskvi. Njemu je jako dobro ali je njegovo zanimanje traženo svugdje. Ne znam za ostala zanimanja. I znao je jezik, bez čega realno ništa.
Pa i imali su margen i bogatili se. Imaju oni novaca za dugo godina, neka sad pravedno podijele
"Ekonomisti predviđaju da bi više cijene mogle navesti radnike da traže veće plate, što bi moglo ubrzati inflaciju i stvoriti još veći pritisak kada je riječ o rastu kamatnih stopa." Ovi naši lopovi mamu im, već uzeli po 500
Posljedice sankcija Rusiji koje apsolutno nisu morale biti uvedene. A i mimo toga, posljedice pohlepe mocnika i velikih korporacija koje imaju monopole u svojim bransama i diktiraju cijene. Rat u Ukrajini je samo dobar alibi, rat ce potrajat dok Rusi ne pripoje sebi sto smatraju da im pripada, sve ce se kad tad smiriti ali cijene vise nikada one stare.