Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A RS 5% kamata hahahhahaha, kaze mile strani investitori hahahahaha neobrazovana genocidna stoka
Majstore, nema ovo veze sa sposobnoscu FBIH, i nasa Federacija da izadje na ino trziste novca i kapitala morala bi da plati kamatu od 4-5 %, sto je u uslovima negativne kamatne stope koja sada preovladava velika lakrdija. Nas rejting je BB malo ispod junka. Bosna nije prezaduzena samo zbog toga sto ne mozemo povoljno da uzimamo ino dugove kao sto mogu susjedne zemlje.
"djevojka Harisa Zahiragića", "snaha vijećnika Velije Katice", "porodična veza Nihade Glamoč", "porodična veza s Nedžadom Ajnadžićem", "sin generala Hamida Bahte"
E čuj negativna kamatna stopa... Svašta.
Trezorski zapisi generisu u projeku dobitak o 8% godisnje minus ovo 0,002 ispadne da se Federacija zaduzil po negativnoj stopi ali ce za godinu dana izgubiti 7,998% od sume 50m. Ispadne da je zaduzenje RSa povoljnije. Ne osudzujem nista ali treba objasniti o cemu se radi posto vidim da vecina ne razumije.
Prave baje uzimaju kredite po 10% kamate!
Sjedimo i sutimo a oni sve unistise.Stvarno glup narod
sto bi neko investirao po ovim uslovima ?
samo uhljebljena šira i uža porodica fikusa džaferagića košta federaciju 170.000,00 maraka mjesečno, dva miliona godišnje... zadužujte se slobodno, plačat će naši praunuci
malo je to, do kraja godine još 10x toliko
A zašto se Federacija toliko zadužuje?! Gdje su vijesti o tome?!
3,4 milijarde KM banke drze iznad obavezne rezerve, a CB je propisala vec odavno dosta vecu negativnu kamatu nego sto je ova, tako da nase banke jedva cekaju da novac plasiraju u trezorske zapise jer tako placaju manju negativnu kamatu. Prosto kao pasulj ko se malo razumije u ekonomiju. Zasto banke taj novac ne odobre nasem gradjanstvu tj pravnim i fizickim licima gdje mogu dobiti puno vece kamate, 3-4 %, to je vec nesto drugo
Dodik na Federalni nacin...
Nesto tu smrdi, barem ce 5 mil nestati
Bravo! FBIH jaka ko stijena!
fadil muljator.nam unuke.nerođene ukopaje
Ocigledno je da Dodik hoce da mu elektroprivreda ode na bubanj, na ovaj ili onaj nacin.