Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
elektroprivreda je javno i to narodno blago a pljačakaju je to jest koriste samo oni koji su tu zaposleni. da ne pljačkaju novac od onih kojima elektroprivreda pripada, imala bi dobit i preko 400 miliona KM. pljačka i ekspolatisanje narodnog blaga i većine građana od politički privilegovane manjine mora biti zaustavljeno, a nacionalno blago jednako dostupno i jednako raspoređeno svim građanima. zaustavit pljačku i svesti ima plaće na prosjek u nejavnom tj. privatnom sektoru(600 KM).
Još da nije tendera i prekomjernog zapošljavanja preko stranačkih direktora dobit bi bila sigurno preko 100 mil. Ali ipak treba imati na umu činjenicu da su na elektroprivredu prikačeni rudnici koji su većinom gubitaši kao i to da je na svjetskom tržištu struja daleko skuplja.
gdje nece ostvarit dobit kad svima uzimaju zateznu i kamatu za "obnovljive izvore". Koje bolan obnovljive izvore, milion ljudi po deset feninga koliko je to para???
@Hablecina87 Te pare idu direktno za Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju...
@phenom To ti misliš...
"Učešće hidroelektrana u ukupnoj proizvodnji električne energije bilo je 22 posto" Premalo ,izuzev toga fali podatak koliko su proizvele termoelektrane ...
ovdje fali podatak o troskovima. Koliki su bili troskovi i na sta se odnose???
Cestitke
Mogli su koju riječ reći i o njihovom doprinosu trovanju velikog dijela Evrope, zastarjelim termoelektranama....
Sramno...da je privatna firma bila bi dobit minimum 500 miliona km....
@amy88 Bila bi da se ugalja kupuje na tržištu,epbih je postala socijlna firma koja služi da se socijalni bunt gasi.