Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..."objektivna" američka analiza.
Analizi fali jedino usporedba sa zivotnim troskovima i zavisi sta se ukljucuje u zivotne troskove. Vise je Vas komentar plod antipaticnosti prema SAD-u nego objektivno razmisljanje.
Ma Švedska je za SAD Njemačka hehehehehehehheheeh
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Ovo je najsmjesnija analiza ikad. Koga god bi pitali gdje bi da zivis u SAD-u ili u Svedskoj svi bi rekli u Svedskoj. 100 %
Nisi u pravu. Ja bih prvi izabrao Ameriku.
Kad zamislim njihov jezik i onu hladnocu, radije bih u bosni ostao. Mozemo mi amere voljeti ili ne, ali oni su No.1 Nego nekima ovdje ne odgovara jer se ne mogu nakaciti na socijalu kao u evropskim zemljama. Amerika je za radni narod a ne za lezihljebovice.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
evropske zemlje su karina USA live forever
Ma ne dam Njemacku za tri Amerke, a kamoli Svedsku! Dzes poredit to, sloboda socijala o kojoj Amerka more samo sanjat!!
Joj analize i govana.Da postoji analiza koja nacija najviše kaprda gluposti opet bi VI američki pobijedili mrsss...
LAPRDA
Šveđanin, eto, zaradi 26000$ godišnje, a država mu na to sve još plaća: zdravstveno osiguranje u vrijednosti isto toliko godišnje, plaća mu obrazovanje za njega I za djecu u vrijednosti tri puta toliko godišnje, dobija subvencije za rođenje djeteta pola od toga po djetetu...
Ilustracija obilježene novčanice (kradene). Ma uostalom šta je ja vise *ebajem na portal koji, dokazali smo, nit ima uredništvo niti ikakav pojam i o kakvoj vrijednosti.
ljepi huso! Zašto bih te lagao?
Najsmijesniji su ovi seronje koji zive po Njemackoj i ostalim zapadnim zemljama od socijale i kazu nema nigde ljepse. Vi ustvari ne shvatate koja ste jad i bijeda jer dok ne probate nesto drugacije necete ni saznati. Zivio 4 god u usranoj Njemackoj na socijali i radio po njemackih baustela kao budala bez ikakvih prava. Dosao u USA i nisam mogao da vjerujem da konacno mogu legalno raditi, imati auto na svoje ime itd, itd. Zivite u vasim cumezima od 45 kvadrata i vi cete uporedjivati nas i vas hm. Svake god sam u Njemackoj najmanje mjesec dana i znam o cemu pricam. Bolji je jedan dan ovima u Bosni od vaseg mejseca samo sto vi to jos ne shvatate jer zivite kao paraziti na ledjima drzave!
Ovo je al bas "istraživanje američkih ekonomskih stručnjaka." Al neka zato i vecina Amerikanaca misle da su najbolji u svakom pogledu. Jestel' vi ikad bili tamo na jugu, bilo Alabama, Mississippi, pa da vidite. I St. Louis i 'okolina' isto. I Kansas, Texas, itd. I mnogi mali i srednji gradovi i predjeli i u tim bas 'bogatim' i uspjesnim drzavama na sjeveru. Samo provozaj se malo i provedi vremena tamo i uporedi sa zapadnom i sjevernom Evropom, netreba ti nikakva studija. Kao prvo, kaze "prosječni godišnji dohodak građana u SAD-u iznosi blizu 31.000 dolara."Ne kaze jeli 'mean' ili 'median' prosjek, posto to moze znaciti da par ljudi imaju po 5 ili 50 miliona, ili par milijardera cak, i onda 90% ostalih mogu onda imati po 20,000 ili manje, itd. Mislim kuzite, zato je prosjecni tzv. GDP glupo i nerealno mjerilo, posto milijarderi i milioneri 'kvare prosjek' i stvarnu sliku i situaciju drustva. Mozes imati milione sirotinje i par miliardera i 1000 milionera i imas 'najbolji' GDP.
Onda isto tako ostali troskovi, u Evropi je zdravstvo dzabe, u tim zemljama Svedska i Njemacka itd, a u Americi i ako imas osiguranje ubise te i 'deductable' i jos moras uvijek nekih barem 20% 'doplatiti ako he neka veca operacija, tretman, ostajak u bolnici, i to ti dodje hiljade i hiljade, i vise zavisi. A samo osiguranje i premije isto tako ceti biti par hiljada godisnje. Isto sa autima, moras svugdje autom, gorivo, itd. Nema gradskog prevoza osim u NY i par takvih gradova, al i tamo nije ko NY. Onda obrazovanje u SVE i GER isto haman dzaba, skolovanje dzaba ako imas ocjene a ostale troskove mozes kredit uzeti i tek ga otplacujes kad dobijes posao, par % od plate. A u Americi preko 1 trilion sad studentski dug, i svak ima prosjek 30-40,000 ili vise puno za 'dalje' i vise skolovanje dugova, i moras placati odma posao ili ne po par stotina mjesecno. Onda isto ti Evropljani imaju 4-5 sedmica placenog odmora godisnje, a u USA jedva mozes 2 sedmice i to neplacenog pretezno. Itd, itd.
Pardon pise se 'deductible' ovo za osiguranje, sto ti odbiju u startu. Mala greska u spelovanju. I mozda ovi statisticki termini nisu bas oni pravi i precizni, slab sam tu, al me kuzite sta hocu reci, kako god se ti pojmovi zvali.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
zadnjom recenicom ste rekli da je sve predhodno bila glupost ncncnc
KOJA GLUPOST!!! PA KOLIKO JE NJEMACKA JEFTINIJA OD SAD-a??? JEBO VAS GDP!!! On nije NIKAKVO MJERILO!
Obratno care, u Americi je sve jeftinije; benzin, hrana, stanarina, odjeća, javni prevoz, sve je to u Njemačkoj i Švedskoj skuplje. Zato, kako rekoše na kraju clanka, prikaz nije objektivan, jer nisu u obzir uzete cijene života u tim državama, a da jesu onda bi slika bila objektivnija jer bi se prikazao još veći jaz izmedju američkih država i švedske/njemačke nego što je u članku izneseno.
I da, zaboravih reći, u tom poređenju opisanom u gornjem članku, uopšte se ne radi o GDP, već tek o prihodima građana.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Amerika amerima europa europljanima.Treba tužiti ove sa klixa što promovišu USA.
Amerika je po svemu naprednija od Evrope. Evropa je krnjava, razjedinjena i nesložna.
Ma Švedska je za SAD Njemačka hehehehehehehheheeh
al samo prosječni..koja glupost, u Njemačkoj se bolje živi i ljepše je živjeti nego u SAD-uu
Pa sta treba gledati, normalno da se gleda prosjek...Balkancima je Njemacka svetinja i to ce tako biti, Njemacka nam je bliza i evropski stil zivota nam vise odgovara.
američko istraživanje, sve je jasno. Uzmu statističke podatke i brljaju. A to što im djeca puške nosaju po školama hladno to ništa. Bitan ej prosjek.
..eh, da su babi muda....
..DA sam ubo bingo....
..DA sam 'naki, ne bi bio 'vaki.....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)