Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A koji retard jos podize kredit u francima i to u sred Bosne gdje je marka nesto najstabilnije i nikad nece rasti :D ???
da je bilo dan prije rasta dignut u markama i zamjeenut za franke, 30% dobit :)
Para na paru prijatelju, kad nemas pocetnog kapitala ne mozes ni zaraditi. da si imao 200.000 KM u francima zaradio bi 50.000KM, ali posto imamo nulu, na nuli smo i ja i ti :D
hehjehjehe cuj imat ce probleme :) Aha, bas je to lihvarima u cilju da urade :)
Bankarski lobi u talu sa visokopozicioniranim drzavnim sluzbenicima. Ovo ke drzava mafije, i ovu bagru treba pobiti, banke zapaliti i otjerati iz ove zemlje. Pljackasi!
Zlatko Bars je omogucio Sunriseu i njihovom glavnom investitoru Raiffeisen banci lihvarenje po zakonu. Ovaj kriminalac tolerise ucjenje, otimacine, iznude, prijetnje, lihavrske kamate preko 150%, otimacinu nekad vecu i do 30 puta od duga, i to kome. Vlasnik Sunrisea propali kosarkas Mirsad Milavic, koji se raspada od raka, zajedno sa Milanom Seseljem, prvim rodjakom vojvode Vojislava, osnovao je 1996. Sunrise kao humanitarnu fondaciju dok je jos bio sekretar u ministarsvu za izbjegla i raseljena lica te clan komisije za pracenje povratka i donacije. Zajedno sa njima tu su jos Ugljesa Kisic, Dzafer Prevljak, Erol Dzebo, Haladin Salihovic.....a izmedju ostalog unistiliu su GP Vranicu, KK Bosnu, GP Bosnu, Univerzal banku.....njihopv je ZIF MiGroup preko kojeg rade i zajedno sa Slovencima peru pare, a i firma Market investment zaudzena za rad i ispravnost fondova. SIPA radi na ovom slucaju, ali ide malo sporije jer su umijesani mnogi i politicari, sudije......
Nema veceg zlocinca od ovog Barsa. Ovaj covjek je omogucio pljacku gradjana i drzave od strane bjelosvjetskih bankarskih krimnalaca i mikrokreditnih fondacija.Ovog covjeka treba javno razapeti. Mamicu mu lopovsku i kirminalnu. Milijarde stete nanio je narodu i drzavi. Pogledajte samo pljacko preko mikokreditnog sektora. Iako je zakonska zatezna kamata 12% ovaj kriminalac i placenik omogucava mikrokreditnim fondacijama redovne kamate od 30 do 50 % a zatezne i do 150%. Najgori su oni kriminalci iz Sunrisea. I dok se Hrvatska obracunava sa svojim svicarcima i zadrugama (oni nemaju mikrokredine fondacije), Zlatko i njegova agencija ne rade nista, i za to su jos previse placeni od ove drzave (Bars ima 12 hiljada mjesecnu platu), a podmazani od bankarskih i mikrokredintih lobija. Ipak, Bars je na celu agencije 18 godina, a to znaci da su mnogi politicari iz svih stranaka u talu sa bankarskim lobijima i sa Agencijom. Pogledajte samo uposlenike ove Agencije, od zla oca i od gore majke.
Baršu, dabogda na prste propricao ti i onaj koji te drzi u agenciji skoro 20 godina da podrzavas ove poltrone sto tvoje gradjane i drzavu gule a nek si mnoge banke domace ugusio i likvidirao cak i POSTBANK BH koja je trebala da radi za ove gradjane i ovu napacenu drzavu..
Stvarno paščetu Baršu niko da dohaka!
za one koji misle svojom glavom, a ne tuđom ... neka provjere ... hrvatska je VLADA (a ne banka) donijela odluku da će socijalno ugroženima otpisivati dio ili čitav dug, a sve u suradnji sa bankama, elektroprivredom i sl ništa od advokata, živih zidova, samoubistava i sl
usput ... moja glava kaže da naše vlade nikad neće donijeti takvu odluku :-(
čuj negativna ocjena ... ima neko ko misli da hoće ... pa javi se makar pod nickom :-)
Pratite malo Hrvatsku, to je kao da gledate u fildžan. Šta je kod njih sad, kod nas je za 5-10-15 godina. U Hrvatskoj imate organizaciju Živi zid, kod nas još ne, ali uskoro ćemo i mi imati nešto slično.
Ma hajde !