Kadrovska rješenja
300

Federalna vlada imenovala Sedina Kahrimana za v. d. generalnog direktora BH Telecoma

Piše: A. D.
Sedin Kahriman (lijevo)
Sedin Kahriman (lijevo)
Vlada FBiH danas je održala telefonsku sjednicu na kojoj je imenovala Sedina Kahrimana za v. d. generalnog direktora BH Telecoma, saznaje Klix.ba.

To je učinjeno jer je dosadašnji prvi čovjek BH Telecoma Mirsad Zaimović, koji je izabran za novog zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, nedavno Nadzornom odboru BH Telecoma podnio ostavku na funkciju generalnog direktora ove kompanije.

Kahriman je bio dosadašnji izvršni direktor za informacione tehnologije. Također, Vlada FBiH je danas smijenila Duljku Hasića, dosadašnjeg izvršnog direktora BH Telecoma za razvoj poslovanja, a na njegovo mjesto imenovala Elvedina Kanafiju.

Vlada je dala saglasnost za imenovanje Samira Jusufovića za v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima, Adnana Huremovića za v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa, Orhideje Junuzović za v.d. izvršne direktorice Izvršne direkcije za ekonomsko-finansijske poslove, Muamera Hadžovića za v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za investicije i Samiru Ćerim za v.d. izvršne direktorice Izvršne direkcije za informacione tehnologije.

Zaimović je funkciju generalnog direktora BH Telecoma obnašao od decembra 2014. godine.

On je za Klix.ba ranije izjavio da je podnio ostavku jer je odlučio prihvatiti mandat zastupnika, odnosno ukazano povjerenje građana, te ne želi biti u sukobu interesa na funkciji generalnog direktora.

Također, Vlada je danas imenovala i Nasira Beganovića za novog izvršnog direktora Željeznica FBiH. On je u proteklom mandatu bio šef Kluba SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. I Sead Cucak imenovan je na današnjoj sjednici Vlade za drugog izvršnog direktora Željeznica FBiH.