Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sto ne idu radit na baustelu i ostale jebene poslove ako hoce ravnopravnost, nego hoce ravnopravnost samo u lijepim stvarima, ali kad treba nesto tesko kaze "ali ja sam zensko"
ili kad kazu "pa ti si musko"
U bih su svi ravnopravni... i muskarci i zene i djeca... mi smo taj problem rijesili tako sto smo unistili nasa radna mjesta
Jesu dosadni sa statistikama, pa mora neko zarađivati više. Da žene zarađuju više, opet bi pravili bauk s nekim nelogičnim objašnjenjima.
Nije tačno !
Sta konkretno nije tacno?
@CvarkovDjordje OOoo pa koga moje oči vide šeČeru :)))))))
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
ako rade iste poslove onda nije u redu
Ako zene tako zaradjuju u EU-mozemol onda zamisliti kako je stanje na Balkanu?
to nije fer, da sam ja žena, iz protesta bi se vratio u kuhinju...
muskarci ne idu na porodiljni, dakle rade vise vremena te stoga zaradjuju vise
Mi smo ispred EU, kod nas izjednačeno, ni muškarci a ni žene ne rade, ravnopravnost za sve
Kako koja, neke zaradjuju i 500% vise od muskaraca.
Naravno, pa ne moze jedan baustelac zaradjivati kao osoba na odgovornoj poziciji... i ne misli se na sve zene i muskarce niti na sva radna mjesta.
Zeni nije mjesto izvan kuhinje :D :D
Kako vas 8 nema smisla za humor _I_
a koliki procenat zena u EU pozove na izlazak muskarca i plati mu veceru, kino, pice itd.?
Na zapadu se često račun dijeli. Ne radiš i živiš za izlaske na večeru i na kafu. Postoji nesto drugo od toga. Treba da svi budu plaćeni prema kvalifikacijama i trudu a ne da muškarci imaju više pa da ženama ponekad plate piće. Smiješno.
normalno da se ne zivi za izlaske, to ti je samo primjer da se i pored emancipacije i ravnopravnosti opet ocekuje da muskarac bude taj koji izdrzava i koji je dominantan, bar kod ogromne vecine zena. imas naravno i varijanti, isto kao sto imas i seksualne manjine. od toga se napravio sou, pa je ta manjina postala glasnija od vecine i u rusenju tih nazovi heteropatrijahalnih normi, izgubila se sustina i moze se reci da te norme nisu bile drustvena konstrukcija, vec prirodna. onda naravno, plakanje sto su muskarci ovakvi, sto su zene takve, brak kao institucija propada i drustvo ciji se savovi odrzavaju na medikamentima, alkoholu, igrama itd.
Ako hoce ravnopravnost sljem na glavu pa u rudnik
.... a vise od pola muskaraca nema snage za takav posao. Malo jaci vjetar puhne i odnese ga, metar i zilet sa 50 kg xD Pogotovo kod ovih mladjih generacija slucaj ;)
pa ima ih i u rudniku
Sve razumijem, ali razumije li ta ista EU da žene u BiH zarade mjesečno najviše 400-450 km, s time da rintaju ko kobile, radeći po bolnicama (medicinske sestre, čistačice), školama (čistačice ), trgovinama, salonima za šivenje odjeće, obuće, i još mnogim drugim poslovima koje rade, a sa kojima mi obični građani nismo upoznati, jer se o tome šuti, ali žene i dalje rade, i radiće sve dok mogu jer MORAJU!!!! Sramota za državu ali i EU!!!!!!!!!!
Muskarci su svinje :/
hehehe 😈
Iako po zakonu muškarci mogu uzeti porodiljni (traje kraće), ne znam niti sam čuo igdje da je muškarac na porodiljnom, barem kod nas. U Zapadnim zemljama, gura se i širi ideja da je ok da muškarci uzmu porodiljni, jer smo i mi muškarci žrtve patrijahalnog sistema.
U Svicarskoj se cak pricalo o zakonskom uvodjenju porodiljnog za muskarce iako im je zena vec uzela to pravo. Znaci da se ne mora birati, vec da oboje imaju pravo na vrijeme sa bebicama. Pravo tata izjednaciti sa pravima mama, sad...vidjet cemo sta ce od tog biti. Inace u samoj svici porodiljni je samo 3mj.