{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naredne godine jeftiniji mobilni internet u romingu za stanovnike Zapadnog Balkana

S
20.5.2018. u 10:23
13
23
Naredne godine jeftiniji mobilni internet u romingu za stanovnike Zapadnog Balkana
13
Naredne godine jeftiniji mobilni internet u romingu za stanovnike Zapadnog Balkana
Foto: Pixabay.com
Eurokomesarka za digitalnu ekonomiju i digitalno društvo Marija Gabriel izjavila je da će mobilni podaci u romingu pojeftiniti od narednog ljeta za građane EU i zemlje sa Zapadnog Balkana, koji će plaćati jedinstvenu cijenu od 70 eurocenti za megabajt.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Od 1. avgusta 2018. godine operateri su preuzeli obavezu da ponude paket podataka u kome će cijene megabajta biti i nekoliko puta niže od sadašnjih. Naš cilj je da jula 2019. godine zajednička cijena za sve zemlje na Zapadnom Balkanu i sve zemlje EU bude 70 centi po megabajtu", rekla je Gabriel u Sofiji, u sjedištu bugarskog predsjedavanja Vijeća EU.

Ona očekuje da bi 2020. godine megabajt trebalo da košta 45, a do 2021. godine 20 eurocenti, prenijeli su bugarski mediji.

Gabriel je naglasila da će niže cijene važiti za mobilni internet, a ne za razgovore.

"Predviđeno je i proširenje regionalnog roming sporazuma, koje trenutno postoji između operatera u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i BiH od 2014. godine. Tokom Digitalnog samita EU - Zapadni Balkan 13. juna u Sofiji on će biti proširen, tako da će obuhvatiti sve balkanske zemlje", naglasila je Gabrielova.

Na Samitu EU - Zapadni Balkan 17. maja u Sofiji odvojeno je 30 miliona eura za investicije u širokopojasnoj mreži za region Zapadnog Balkana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: