{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EPBiH potpisala aneks ugovora o preuzimanju uglja

F
15.6.2011. u 14:02
0
0
EPBiH potpisala aneks ugovora o preuzimanju uglja
0
EPBiH potpisala aneks ugovora o preuzimanju uglja
U želji za što bržim poboljšanjem stanja u rudnicima, koji su u sistemu Koncerna Elektroprivrede (EPBiH), a na osnovu zaključaka prihvaćenih 25. aprila ove godine na razgovoru kod premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, direktori sedam rudnika, zavisnih društava Koncerna, danas su u EPBiH potpisali Anex ugovora o kupovini uglja za 2011. godinu.
Menadžment EPBiH, na čelu sa generalnim direktorom Elvedinom Grabovicom, pripremio je Anex ugovora koji se odnosi na kvalitet uglja i kriterije za premiranje i penaliziranje, a koji predstavljaju značajnu osnovu za poboljšanje standarda rudara i samoodrživo poslovanje rudnika.

Anex ugovora rezultat je višekratnih pregovora u kojima su učestvovali, pored premijera, i resorni ministar Erdal Trhulj, generalni direktor EPBiH sa saradnicima te direktori svih sedam rudnika i predstavnici sindikata rudnika.

Nakon potpisivanja Anexa izraženo je uvjerenje da je ovo pravi početak eliminacije evidentnih poteškoća u poslovanju rudnika kao i nada da će se u najskorije vrijeme pristupiti i otklanjanju problema koji koče konkretnu realizaciju ranije usvojenog programa dokapitalizacije rudnika, saopćeno je iz EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: