{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rudnik "Breza" već ostvario polugodišnji plan

F
20.6.2011. u 10:43
0
2
Rudnik "Breza" već ostvario polugodišnji plan
0
Rudnik "Breza" već ostvario polugodišnji plan
Foto: Ilustracija
Rudari Rudnika mrkog uglja "Breza“, koji posluje u sastavu Koncerna EPBiH, u petak su ispunili plan proizvodnje za prvo polugodište 2011. godine, iskopavši 210.000 tona uglja, što je dvije sedmice prije roka.
"Prebačajem proizvodnje, koji ćemo ostvariti u prvom polugodištu, racionalizacijom troškova poslovanja i kvalitetom našeg uglja stvorili smo mogućnost da prvo polugodište završimo s dobiti koju procjenjujemo na oko dva miliona KM, što će biti i najveći uspjeh u dugogodišnjem poslovanju Rudnika. Moram naglasiti da smo ove rezultate bili u mogućnosti ostvariti zahvaljujući izuzetnoj pomoći i podršci Koncerna od kojeg to očekujemo, a što je i najavljeno i u narednom periodu“, rekao direktor Rudnika Ćamil Zaimović.

Dosadašnje poslovanje Rudnika rezultiralo je i značajnim poboljšanjem standarda rudara, a nedavno potpisani aneks ugovora o isporuci uglja za proizvodne pogone EPBiH u 2011. godini garancija su da će se uvjeti rada u Rudniku i standard rudara i dalje poboljšavati, što je i osnovni cilj Koncerna EPBiH.

Također, u Podružnici EPBiH, TE "Kakanj", protekle sedmice uspješno je obavljen recertifikacijski audit integriranog sistema upravljanja.

Riječ je o provjeri usklađenosti sistema upravljanja kvalitetom i sistema okolinskog upravljanja prema zahtjevima međunarodnih standarda EN ISO 9001:2008 i EN ISO 14001:2004.

Audit je obavila međunarodno priznata certifikacijska kuća TUV NORD koja će TE "Kakanj" izdati i novi certifikat s rokom trajanja od tri godine, saopćeno je iz EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: